BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAk Parti kulislerinde büyük heyecan----

Ak Parti kulislerinde büyük heyecan

Ak Parti kulislerinde büyük heyecan
22 Haziran 2013 - 13:09 www.finansgundem.com

TBMM Başkanlığı için Ak Parti içinde 4 aday öne çıkıyor… Son söz Başbakan’da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek 'in görev süresi, 4 Temmuz 2013'te sona erecek. Meclis içtüzüğü uyarınca başkan adaylığı için başvurular 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 28 Haziran Cuma günü saat 24.00'de sona erecek . Yeni Başkan 2015 genel seçimlerine kadar görev yapacak.
Çiçek’in yeniden bu koltuğa oturması konusunda AK Parti grubunda fikir birliği olmadığı belirtiliyor fakat son sözü Başbakan Erdoğan söyleyecek. Meclis kulislerinde, TBMM Başkanlığı için 4 ismin adı geçtiği yorumları yapılıyor. Bu isimler, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik,Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu , Gümrük Ticaret Başkanı Hayati Yazıcı ve İstanbulmilletvekili Nimet Baş olarak sıralanıyor. Nimet Baş’ın adaylığı ve seçilmesi, TBMM tarihinde ilk kadın başkan sıfatını da getirecek.
TBMM Başkanlığı için isim konusunda henüz bir netlik olmadığını belirten bir AK Parti kurmayı, Gazeteport’a yaptığı açıklamada, "Özellikle 3 dönemini 2015’te tamamlayıp yeniden milletvekili adayı olamayacak bazı isimler, finali TBMM Başkanı sıfatı ile yapmak istiyor. Son sözü ise Başbakan söyleyecek. Kulislerde 4 isim geçiyor ama, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun adı daha ön planda" dedi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)