BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti: Hemen seçime gidilmeli----

AK Parti: Hemen seçime gidilmeli

AK Parti: Hemen seçime gidilmeli
16 Ağustos 2013 - 18:43 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır darbe yönetiminin sivil halkı katletmesi üzerine basın açıklaması yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır’ı kapılarını bağımsız gözlemcilere açmaya, ülkeye gidecek gözlemcilerin güvenliğini sağlamaya, medya karartmasını kaldırmaya, halkına uyguladığı vahşete son vermeye, olağanüstü hali kaldırmaya, Mursi ve İhvan liderlerini bir an önce serbest bırakmaya ve seçimlere gitmeye çağırdıklarını bildirdi.
Çavuşoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Mısır’da yıllardır hüküm süren dikta rejiminin halkın ayaklanması sonucu devrilmesinin ardından, adil ve özgür bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerde iş başına gelen ve halkın iradesini temsil eden Muhammed Mursi liderliğindeki iktidarın, silah zoruyla, asker eliyle gasp edildiğini bildirdi.
"VAHŞET DÜNYADAN SAKLANMAYA ÇALIŞILIYOR"
Mısır’da yaşananın apaçık bir darbe olduğunu ve AK Parti hükümeti olarak, nerede ve kime karşı olursa olsun darbelerin karşısındaki net tavrımızı ortaya koyduklarını belirten Çavuşoğlu, yaşanan insanlık dramının vicdanları kanatan boyutta olduğunu belirterek, “Medyaya karartma uygulanarak katliamın vahşeti dünyadan saklanmaya çalışılmaktadır; fakat bağımsız medya kanalları yoluyla kanımızı donduran görüntüler iletilmektedir” dedi.
Mısır’daki insan hakları ihlallerinin daha da korkunç boyutlara ilerlememesi için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdıklarını belirten Çavuşoğlu, “Yaşanan cinayetler karşısında sessiz kalmak, katliama ortak olmaktır. Ölü ve yaralıların sayısı hakkında darbe yönetiminden çelişkili açıklamalar gelmekte, öldürülen sivillerin cenazelerinin teslim edilmediği, cenazelerin ateşe verildiği haberleri, görüntüleri yayınlanmakta, yaralananların hayati organlardan hedef alındığı, tedaviye erişim imkanından yoksun bırakıldığı ve halkın kendi imkanlarıyla oluşturduğu sahra hastanelerinin ateşe verildiği haberleri bağımsız medya organlarında yer almaktadır. Mısır’da yaşanan katliamın boyutlarını yerinde gözlemlemek ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek uluslararası insan hakları örgütlerinin sorumluluğudur” dedi.
"HEMEN SEÇİME GİDİLMELİ"
AK Partili Çavuşoğlu, Mısır’ı, kapılarını bağımsız gözlemcilere açmaya ve ülkeye gidecek gözlemcilerin güvenliğini sağlamaya, medya karartmasını kaldırmaya, ayrıca halkına uyguladığı vahşete son vermeye, olağanüstü hali kaldırmaya, Mursi ve İhvan liderlerini biran önce serbest bırakmaya ve seçimlere gitmeye çağırdıklarını bildirdi.
Çavuşoğlu, 21. yüzyılda insanlığın şahit olduğu bu trajedinin tarihin utanç sayfalarına kaydedilmesi ve sorumluların cezasız kalmaması için BM, AB, AGİT, Avrupa Konseyi gibi devletlerarası kuruluşlara ve Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi hak temelli sivil toplum kuruluşlarına sorumluluklarını yerine getirmeleri için çağrıda bulunduklarını da kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)