BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti dokunulmaz maddelere dokunacak----

AK Parti dokunulmaz maddelere dokunacak

AK Parti dokunulmaz maddelere dokunacak
03 Nisan 2013 - 07:44 www.finansgundem.com

Anayasa'da yer alan ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen maddeleri AK Parti değiştirecek

AK Parti, 5 Nisan’da TBMM Başkanlığı’na sunacağı yeni anayasanın kalan bölümlerine ilişkin önerileri kapsamında tartışılacak düzenlemeleri gündeme getirmeye hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan ile yarın yapılacak son toplantıda nihai şeklini alacak taslakla AK Parti Anayasa’nın “dokunulmaz” maddelerine dokunulmasını isteyecek.
Yarın Erdoğan’a sunulacak
Uzlaşma Komisyonu’nda alınan karar uyarınca partiler 5 Nisan’da yeni anayasanın “başlangıç”, “genel ilkeler” ile “çeşitli ve son hükümler” bölümlerine ilişkin önerilerini TBMM Başkanlığı’na sunacak. AK Parti’nin parti içi Anayasa Komisyonu ve Uzlaşma Komisyonu üyelerinin katılımıyla hazırlanan taslak öneri metni, Perşembe günü Başbakan Erdoğan ile yapılacak değerlendirme toplantısında son şeklini alacak.
AK Parti, Genel İlkeler bölümüne ilişkin hazırladığı taslakla anayasanın değiştirilemez 2. ve 3. maddeleri için de değişiklik talep edecek. AK Parti, “Cumhuriyetin Nitelikleri” başlıklı 2. maddede önemli rötuşlara gitti ve taslakta “toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde”, “Atatürk milliyetçiliğine bağlı”, “başlangıçta belirtilen temel iklere dayanan” ifadesine yer vermedi.
3’üncü madde nasıl olacak?
“Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti” başlıklı 3. maddede de değişiklik isteyen AK Parti, maddenin “Türkiye Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir” fıkrasını ise, “Türkiye Devleti ülke ve millet olarak bölünmez bir bütündür. Resmi dili Türkçedir” şeklinde kaleme aldı. İnkılap Kanunları’nı koruyan 174. maddeye de yer verilmedi.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan03 Nisan 2013 17:58

    değiştiremezler buna güçleri yetmez yüzdfe 80 oy alsalarda bu gücü onlara millet vermedi geride alır hiç merak etmesinler.

  • Onur03 Nisan 2013 11:40

    Akp'ye oy veren %50 mutlu olsun değişmez maddelerimizi değiştiriyorlar İntikam alırcasına ATATÜRK'ün anayasasını kendi isteklerine göre değiştiriyorlar.Yazıklar olsun