BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAhlak sınırlarını zorlayanlar...----

Ahlak sınırlarını zorlayanlar...

Ahlak sınırlarını zorlayanlar...
21 Aralık 2013 - 09:45 www.finansgundem.com

Vatan yazarı Güntekin Onay, PFDK'nın Beşiktaş-Kasımpaşa maçının ardından verdiği kararları değerlendirdi.

Güntekin Onay, bugünkü yazısında Beşiktaş-Kasımpaşa maçının ardından PFDK'nın verdiği cezalar hakkında sert eleştirilerde bulundu.
“Biz kuralları uyguluyoruz” demesinler, ahlak ve hukuk sınırlarını zorlayan, her türlü sportmenlik dışı garip davranışlara alt sınırdan verilen eyyam cezaları bu toplum unuttu mu sanıyor acaba PFDK?"
İşte o yazı:
Ortada bir suç ve kusur varsa ceza da olmalıdır. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşananların 3 sorumlusu var. Ortada net 3 suçlu ve kusurlu var fakat cezayı nedense bu 3 kişi hariç başka herkes çekiyor.
İşte sorumlular :
1-KASIMPAŞALI DONK: Futbol oyun kurallarının tamamen dışında, sporun ve futbolun ruhuna aykırı bir hareket yaptı. Tek cezası sarı kart görmek oldu. Aslında takımını ve dolayısı ile kendini de yakmıştı, sadece sarı kart ile sıyrılınca yaşananlara kendisi de şaşırdı.
2-BARIŞ ŞİMŞEK: Kuralı uygulamadı. Yanlış yorumladı. Görülmemiş pozisyonda bocalaması aslında doğaldı. Ancak maç sonunda raporuna “Ben düdüğümü Donk topu atmadan çalmıştım” demesi Karadeniz çocuğuna yakışmadı. Kimse de yemedi. Hadi orada hata yaptı penaltıyı vermedi de Kasımpaşa’nın ilk golünde 2 kez üst üste atılan taçlardan biri 7, diğeri 12 metre önden kullanıldı. “O zaman hakem niye var?” diye sormazlar mı? Hadi evsahibinin 2. golünün ofsayt olması Şimşek’in kusuru değil de fiziki saldırıya uğrayan oyuncuyu niye korumadı? Kendisi saldırıya uğrasa maçı tatil etmez miydi? Elle tutulur hiçbir tarafı yoktu. O da bu işten sıyrıldı.
3-SAHAYA ATLAYAN MECZUP: Bu şahıs sahaya atladı herşeyi berbat etti. Ceza almadı, üstüne üstlük şöhret oldu. Motta, Almeida ve Fernandes’in başını yaktı. Beşiktaş’a ağır yara verdi, Kasımpaşa’nın da ceza almasını sağladı.
Tüm yaşananların sorumlusu bu 3 kişi. Ancak PFDK sanki durumun farkında değil. Bu işten para kazanan Beşiktaşlı futbolcuların, teknik ekibin suçu ne? Saldırıya uğrayan arkadaşlarını koruma duygusu ile hareket eden Motta ve Almeida’ya bu kadar ağır ceza neden? “Biz kuralları uyguluyoruz” demesinler, ahlak ve hukuk sınırlarını zorlayan, her türlü sportmenlik dışı garip davranışlara alt sınırdan verilen eyyam cezaları bu toplum unuttu mu sanıyor acaba PFDK?
Bu maçla ilgili verilen disiplin cezaları futbolumuzda zaten çok eksik olan adalet ve güven duygusunu iyice yaralamıştır. Doğrunun, adaletin, hukukun ve vicdanın rengi olmaz.
PFDK değişmelidir. Yabancı dil bilen, uluslararası futbola hakim, daha deneyimli ve sporun ruhundan anlayan üyelerden kurulu yeni bir PFDK ivedilikle oluşturulmalıdır.
Aksi takdirde bu kurulun tutarsız kararları Ntvspor’da bizlere ve topluma adalet, güven ve barış konusunda söz veren TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e ileride daha da zarar verecektir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)