BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAğrı'da altın ve gümüş rezervi keşfi----

Ağrı'da altın ve gümüş rezervi keşfi

Ağrı'da altın ve gümüş rezervi keşfi
10 Haziran 2021 - 13:00 www.finansgundem.com

Bakan Varank: Piyasa değeri 1,2 milyar dolarlık 20 ton altın, 2,8 milyon dolarlık 3,5 ton gümüş rezervi tespit edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ağrı Mollakara'da Koza Altın tarafından piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın, 2.8 milyon dolar olan 3.5 ton gümüş rezervi tespit edildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mollakara altın madeni tesisinin temel atma töreni için Ağrı'ya geldi.

Toplam 160 milyon dolar yatırım yapılması planlanan Koza Altın İşletmelerine ait Mollakara Altın ve Gümüş projesinde, idari binaların yapımı için temel atma töreni düzenledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “İşleme tesisinin de olacağı madende ilk altın dökümünün 2022 yılının son çeyreğinde yapılması hedefleniyor. 500 kişinin doğrudan istihdam edileceği işletmede, dolaylı istihdamın 2,300 kişiye ulaşması bekleniyor” denildi.

Bakan Varank, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan altın madeni açılışında konuştu:

10 yılda madencilikte girişimcilik sayısı yüzde 25 üretim değeri ve sektörün üretim değeri katma değer 4 kat artmış durumda. Geçen yıl 18 aktif madende 42 ton altın ürettik. Altın ihracatı yüzde 100 ithalatla karşılanıyordu cari açığın azalmasına 2,4 katkı. Ağrı Mollakara'da Koza Altın tarafından piyasa değeri 1,2 milyar dolar olan 20 ton altın, 2,8 milyon dolar olan 3,5 ton gümüş rezervi tespit edildi. 260 milyon dolarlık yatırımla bu kaynağın kazandırılmasını sağlayacağız. İşletme döneminde 2 bin vatandaşımıza iş imkanı sağlanmış olacak.

Varank, Ağrı Mollakara’da Koza Altın tarafından piyasa değeri 1,2 milyar dolar olan 20 ton altın, 2,8 milyon dolar olan 3,5 ton gümüş rezervi tespit edildiğini duyurdu.

"Mollakara şirketin 6. üretim tesisi olacak"

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da, Koza Altın'ı 13 lira hisse değeri ile aldıklarını söyledi. Hisselerin 129 liraya çıktına dikkat çeken Gülal, "Bugün biraz daha yükselecektir diye tahmin ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Ağrı Mollakara tesisinde 3-3,5 ton altın üretmeyi planladıklarını anlatan Gülal, "Mollakara şirketin 6. üretim tesisi olacak. Koza Altın TMSF yönetiminde aktif olarak yüzde 144 büyüdü. Koza Altın stratejik bir firma ve 2023'ten itibaren inşallah yılda 15 ton altın üreten bir şirket haline gelecek." şeklinde konuştu.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, mart ayında düzenlediği basın toplantısında, planlanan söz konusu yatırımın tutarını 300 milyon dolar olarak açıklamıştı.

'Altın kahini' Sağman'dan portföy uyarısı: Varlık dağılımı önemli!

TMSF altın sondaj çalışmaları ile müjde vermeye hazırlanıyor

TMSF Başkanı: Koza Altın'ı Varlık Fonu'na devredebiliriz