BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTMSF Başkanı: Koza Altın'ı Varlık Fonu'na devredebiliriz----

TMSF Başkanı: Koza Altın'ı Varlık Fonu'na devredebiliriz

TMSF Başkanı: Koza Altın'ı Varlık Fonu'na devredebiliriz
26 Ekim 2020 - 16:53 www.finansgundem.com

Koza Altın'ı Türkiye Varlık Fonu'na devredebileceklerini belirten Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Erciyes Anadolu Holding ve Aydınlı Grup için de halka arz çalışması olabileceğini söyledi.

TMSF'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) çocuklara tablet dağıtımı projesine destek vermesi dolayısıyla bulunduğu Giresun'da, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, "Koza Altın'ı belki Türkiye Varlık Fonu’na devredebiliriz.” dedi.

Toplantıda şirketlerin satışlarıyla alakalı gelecek dönem planlarından bahseden Gülal, firmanın ekonomik devamlılığıyla ilgili tehlike söz konusu ise satılmasında bir sakınca olmadığını söyledi.

Naksan'ın böyle bir grup olduğunu belirten Gülal, şöyle konuştu: Geçtiğimiz günlerde Naksan ve Royal Halı'yı ihaleye çıkarmıştık. Satış olmadı ama bir talipli grup var, ciddi olarak ilgilendiğini belirtti. Dolayısıyla 18 Aralık'ta her ikisinin de ihalesini yenileyeceğiz. Diğer taraftan Erciyes Anadolu Holding, Koza Altın gibi büyüyen, kar eden şirketlerin mevcut hukuki süreç tamamlanmadan satışının şu aşamada mümkünatı yok. Burada 4,5 yıl oldu ama üzülerek söylüyorum ki büyük gruplar içerisinde hukuki olarak halihazırda kesinleşmiş bir dosya yok. Ümit ediyorum ki en hızlı şekilde bu kararlar kesinleşir. Koza Altın ve Erciyes Anadolu Holding gibi birçoğunda müsadere kararı çıktı. Eğer karar kesinleşirse bu şirketler artık Hazine'nin malı olacak. Hazine'ye geçmesinin ardından bir kısmına farklı şeyler düşünüyoruz. Mesela Koza Altın çok stratejik bir firma, altın üretiyoruz. Bunu diyoruz belki Türkiye Varlık Fonu'na devredilebiliriz. Erciyes Anadolu Holding ve Aydınlı Grup için belki halka arz çalışması yapabiliriz. Belki kısmi de olsa bir satış gündeme gelebilir. Kısa vadede bunların hepsi hukuki sürecin kesinleşmesine bağlı."

TMSF altın sondaj çalışmaları ile müjde vermeye hazırlanıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mesut26 Ekim 2020 21:32

    koza hibi değerli bir şirket neden sahipsiz neden bakılmıyor öreteceğiz deniliyor altın yumurtlayan tavuğu neden kullanmıyoruz 2023 ümü bekliycek bu halk bana kalırsaherkes son nefesini almaya başladı kozal yönetimi baştan ıcu bir denetlemek gerek yıllardır yatırımcısına kök söktüren bir yönetim

  • Kz26 Ekim 2020 20:48

    Kozaa ile İpeke birleştirilmeli