BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Ağacın arkasından siyaset yapılmasın'----

'Ağacın arkasından siyaset yapılmasın'

'Ağacın arkasından siyaset yapılmasın'
06 Haziran 2013 - 13:50 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız canlı yayında soruları yanıtladı

Gas and Power Zirvesi'ne katılan Taner Yıldız, CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.  Gezi Parkı protestolarını değerlendiren Yıldız, "Ağacın arkasına saklanarak siyaset yapmanın, politika üretmenin şu geldiğimiz ortamda doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.
Açıkça herkesin fikirlerini beyan edebileceği platformlar olduğunu belirten Yıldız, "Yakarak yıkarak olmaz, bu özgürlük değildir" dedi.
'SEKTÖRE HENÜZ ZARARI YOK'
Yaşanan olayların enerji sektörüne henüz bir zararı olmadığını kaydeden Yıldız, protestoların üzün sürmesi halinde yatırımcıların tedirgin olabileceğini söyledi.
OLAYLARIN PETROL FİYATLARINA ETKİSİ
Yabancı basında yer alan, Gezi Parkı protestolarının petrol fiyatlarını etkileyebileceği yönündeki yorumları değerleniren Yıldız, "Türkiye'yi böyle göstermeye çalışmak Türkiye'ye büyük haksızlıktır. 'Boru hatlarından petrol akmayacak.' Hayır öyle bir şey yok herkes normal ticaretine devam ediyor."
GAZPROM'DAN AVRUPA'YA İNDİRİM
Gazprom'un Avrupa'ya olduğu gibi Türkiye'ye sattığı doğalgazın fiyatında da bir indirim yapıp yapmayacağı sorulduğunda Yıldız yapılanın bir indirim değil bir dengeleme olduğunu söyledi.
"Bu süreci dikkatle takip ediyoruz" diyen Yıldız, 2012 itibariyle Türkiye'nin doğalgaz fiyatında AB ülkeleri ile makası yüzde 3 ile en dar hale getirdiğini belirtti.
BİNGÖL'DE 2,5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Çözüm sürecinin enerji sektörüne olumlu etkileri olduğunu söyleyen Yıldız, geçtiğimiz hafta Bingöl Karlıova'da 80 milyon ton kömürün elektrik üretimine sunulmasıyla ilgili bir ihale yapıldığını aktardı.
Yıldız, söz konusu projedeki yatırım miktarının 2,5 milyar dolar çıkmasını tahmin ettiğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)