BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika'da bölgesel aşı üretim merkezleri kurulacak----

Afrika'da bölgesel aşı üretim merkezleri kurulacak

Afrika'da bölgesel aşı üretim merkezleri kurulacak
21 Haziran 2021 - 17:23 www.finansgundem.com

Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, Güney Afrika, Senegal, Ruanda ve Nijerya'nın aşı üretim merkezleri olarak kabul edileceğini söyledi.

Avrupa Birliği ve diğer ortaklarla birlikte çalışıldığını söyleyen DTÖ, Güney Afrika, Senegal ve Ruanda'da bölgesel aşı üretim merkezlerinin oluşturulmasına yardımcı olmak için çalışmalara başlanıldığını pazartesi günü yapılan bir çevrim içi toplantıda bildirdi.

DTÖ Genel Direktörü Okonjo-Iweala, "Şu anda aşı üretim kapasitesinin aşırı merkezileştirilmesinin bir kriz durumunda adil erişimle bağdaşmadığını gördük." ifadesinde bulundu.

Aynı zamanda bölgesel üretim merkezleri ve açık tedarik zincirlerinin birlikte çalışmasının gelecekteki sağlık krizine hazırlık için daha umut verici bir yol olduğunu bildirdi.

Aşı üretim merkezleri kararı, dünya çapında 437 milyondan fazla insanı etkileyen Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyetinin kaldırılmasına ilişkin tartışmalar ortasında geldi.

66 yaşındaki ekonomist ve DTÖ Genel Direktörü Okonjo-Iweala, Afrika'nın Avrupa Birliği ile aşı üretim merkezleri için çalışacağını aktardı.

Ancak halihazırda çoğu Avrupa ülkesi Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarından feragat edilmesine karşı çıkıyor.

ABD'de Kovid kaynaklı can kaybı yükseliyor!

 

AB, aşılamaları hızlandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)