BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfganistan'da camiye saldırı: Ölü ve yaralı sayısı 100'ü geçti!----

Afganistan'da camiye saldırı: Ölü ve yaralı sayısı 100'ü geçti!

Afganistan'da camiye saldırı: Ölü ve yaralı sayısı 100'ü geçti!
08 Ekim 2021 - 14:18 www.finansgundem.com

Taliban Sözcüsü Mücahid, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde Şiilere ait bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini bildirdi. Bombalı saldırıda ölü ve yaralı sayısının 100'ü geçtiği ifade edildi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde yer alan, Şiilere ait bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kunduz'un Sayed Abad bölgesindeki Şiilere ait camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde Şiilere ait bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda ölü ve yaralı sayısı 100'ü geçti.

Saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden Mücahid, Taliban güçlerinin bölgeye ulaştığını ve saldırıyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Görgü tanıklarının intihar eylemi olduğunu belirttiği saldırıyı üstlenen olmadı.

​​​​​​​Saldırının yapıldığı camiye giden yollar, Taliban güçleri tarafından kapatıldı.

Afganistan'da geçmişte Şiilere yönelik saldırıların çoğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

BM’den Afganistan’daki cami saldırısına yönelik açıklama

Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA), Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesindeki camiye düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Camide meydana gelen intihar saldırısında 100'den fazla kişinin öldüğünü gösteriyor” denildi.

BM’nin Afganistan’daki misyonu UNAMA’dan yapılan açıklamada, Cuma namazı sırasında düzenlenen saldırının ciddi endişeye neden olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Afganistan'daki BM ailesi, bugün Kunduz'da meydana gelen bir saldırıda çok yüksek can kaybı olduğuna dair raporlardan derin endişe duyuyor. İlk bilgiler, camide meydana gelen intihar saldırısında 100'den fazla kişinin öldüğünü ve yaralandığını gösteriyor. Bugünkü olay, rahatsız edici bir şiddet modelinin parçası. Bu hafta görünüşe göre bir dini kurumu hedef alan 3’üncü ölümcül saldırı” ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği, 42 bin Afgan mülteciyi kabul edecek

Avrupa Birliği, 42 bin Afgan mülteciyi kabul edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)