BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbur cubur enflasyonu şoke etti----

Abur cubur enflasyonu şoke etti

Abur cubur enflasyonu şoke etti
21 Ekim 2023 - 13:22 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 yıl önce atıştırmalık reyonunda verdiği pozda bulunan ürünlerin güncel fiyatı enflasyondaki artışı gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Ekim 2021 günü İstanbul Kısıklı'daki evinin yakınında yer alan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapmıştı. Toplamda 1002 lira ödeyen Erdoğan, market çıkışında yaptığı açıklamada, “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler, kalite, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” demişti.

Sözcü gazetesi, Erdoğan'ın market alışverişi sırasında, bisküvi, gofret ve kraker ürünlerinin yer aldığı reyonun önünde çekilen bir fotoğrafından yola çıkarak söz konusu ürünlerdeki son 2 yıldaki fiyat hareketliliğini inceledi. Türk Lirası'nın tarihi dip seviyeleri görmesine neden olan yeni ekonomi politikasının sonuçları Erdoğan'ın baktığı reyonda da görülüyor. Vergi artışları, temel gıda maddeleri ve akaryakıt zamları ile bunalan vatandaşın tükettiği atıştırmalıklarında fiyatının Ekim 2021'den bu yana değişimi şöyle:

TCMB yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti

 

Z kuşağı enflasyona karşı

 

Tarımsal girdi enflasyonu ağustosta aylık yüzde 6.94 arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.21 Ekim 2023 14:46

    EMEKLİ MAAŞLARININ KAT KAT ÜZERİNDE ARTMIŞ PET SULAR DA KOOP DAHİL TÜM MARKETLERDE YÜKSEK FİYAT ARTIŞI GÖSTEREN ÜRÜNLER ARASINDADIR HER NEDENSE SULARDA İNDİRİM YAPMIYORLAR HEP ZAM ZAM ZAM SULARDA İNDİRİM NE ZAMAN ? AFRİKADA KUYULAR AÇAN SU SAVAŞLARI EKİBİNDEN ÇAĞLAR ÜLKEMİZ KÖYLERİNDE DE İÇME SUYU İÇİN BEDAVA KUYULAR AÇMALIDIR/AÇSIN