BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAbraaj Group, Fibabanka'dan hisse aldı----

Abraaj Group, Fibabanka'dan hisse aldı

Abraaj Group, Fibabanka'dan hisse aldı
06 Haziran 2016 - 09:09 www.finansgundem.com

Abraaj Group, Fibabanka'dan azınlık hissesi alarak Türkiye'deki dokuzuncu yatırımını yaptı

Büyüyen piyasalara yatırımları ile ön plana çıkan Abraaj Group, yönettiği fonlardan birinin Türkiye'de Fibabanka'dan azınlık hissesi aldığını duyurdu. Fibabanka, Abraaj'ın yaptığı yatırımı şube ağını
genişletmek ve büyümesini desteklemek için kullanacak. Abraaj, satın aldığı hisse oranını ve anlaşmanın mali boyutunu açıklamadı.

Fibabanka'dan hisse alınması Abraaj'ın Türkiye'deki 9'ncu yatırımı oldu. Hisse alım sürecinin gerekli izinlerin alınmayısıyla 2016 3. çeyrekte tamamlanması bekleniyor.

Ortaklıkla ilgili olarak Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “The Abraaj Group ile ortaklığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Dünya Bankası kuruluşu IFC ve EBRD’nin ardından Abraaj Group ile yapacağımız stratejik ortaklık sonrası, yabancı ortaklarımızın da vereceği katkı ile,Fibabanka’da büyüme hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

 Abraaj Group Kurucusu ve Grup İcra Başkanı Arif Naqvi şunları söyledi: “Fibabanka, son derece çekici Türk bankacılık sektöründe çok hızlı büyüyen bir oyuncu ve biz bu büyümenin bir parçası olacağımız için çok heyecanlıyız. Ortağımız Sn.Hüsnü Özyeğin, kurduğu Fiba Holding’i Türk özel sektörünün öncü gruplarından biri haline getirmiş, Türk bankacılık sektöründe çok önemli başarılara imza atmıştır.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realite06 Haziran 2016 09:32

    finansbanktaki başarısını bu bankasında neden tekrarlayamadı bir ? neden sürekli yabancıya küçük paylar satarak takviye yapıyor patron kendisi güvenip sermaye eklemiyor iki ? provizyonlara dikkat üç.