BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB’nin LNG ithalatı rekor seviyelere yakın----

AB’nin LNG ithalatı rekor seviyelere yakın

AB’nin LNG ithalatı rekor seviyelere yakın
05 Aralık 2022 - 13:47 www.finansgundem.com

Avrupa'da LNG sevkiyatları geçen hafta %1 azalışla 4 milyar mᶟ civarında gerçekleşerek rekor seviyelere yakın bir düzeyde kaldı

Kpler gemi izleme verilerine göre, Türkiye dahil Avrupa destinasyonlarına deniz yoluyla gerçekleştiren LNG sevkiyatları geçen hafta %1 azalışla 4 milyar mᶟ civarında gerçekleşti ve son rekor seviyelere yakın bir düzeyde kaldı.

Verilere göre, Avrupa limanlarında 4 milyar mᶟ’ten fazla miktarda LNG gemilerde enjeksiyon bekliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre Bölge, ülkenin Şubat ayında Ukrayna'yı işgalinden bu yana azalan Rus boru hattı arzına alternatifler ararken, Avrupa'nın Kasım ayında LNG ithalatı 16,4 milyar mᶟ ile rekor seviyeye ulaştı.

Daha düşük hava sıcaklıkları nedeniyle artan doğal gaz talebi, Avrupa kıyılarında en az beş gün boyunca bekleyen gemilerdeki LNG hacminin 0,7 milyar mᶟ ile Eylül başından bu yana en düşük seviyeye gerilemesine neden oldu.

ANZ bankası analistleri, bu kış evleri ısıtmak için gaza olan talebin artması ihtimaliyle ilgili olarak, “Bu Avrupa’nın enerji krizine dayanma ve Rus gaz akışının yerini alma yeteneğinin ilk gerçek testi olacak” ifadelerini kullanıyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa LNG depolama seviyeleri en son haftalık bazda %10 düşüşle %64 seviyesine geriledi.

ANZ analistleri ayrıca, Çin'in pandemi nedeniyle uyguluyor olduğu tecritleri sona erdirmesiyle artması muhtemel LNG talebinin, Avrupa ve Asya arasında rekabeti yoğunlaştırabileceğini belirtiyor. ANZ Bank analistleri, Avrupa’nın ek LNG sevkiyatlarına erişim mücadelesini görebileceğine dikkat çekiyor.

Asya'daki fiyatlarla karşılaştırıldığında, Avrupa şu anda kışın geri kalanı için birinci sınıf piyasa olmaya devam ediyor. Asya LNG piyasında ise JKM Ocak vadeli LNG kontratı önceki hafta %6 artışla 31,76 USD/MMbtu seviyesinden kapanış yaptı.

ANZ analistlerinin aktardığına göre, ABD'deki en büyük ikinci üretim tesisi olan Freeport’un sevkiyatlarına yeniden başlaması iki hafta daha ertelendi. Yıllık 20 milyar mᶟ kapasiteli tesis, Haziran’da yaşanan bir yangının ardından faaliyetlerini durdurmuştu.

Almanya ile Katar arasında LNG anlaşması

 

LNG’deki rekabet ABD’yi ihracat lideri yaptı

 

Almanya'da LNG terminallerinin maliyeti artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)