BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAbe elini güçlendiriyor----

Abe elini güçlendiriyor

Abe elini güçlendiriyor
02 Eylül 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Abe'nin satış vergisini artırmak için elindeki kozlar arttı

Japonya'da sermaye harcamalarının, ilk tahminlerden daha hızlı büyümeye işaret etmesi ve hükümet panelinin satış vergisindeki artışa destek vermesiyle, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin satış vergisini artırmak için elindeki kozlar arttı.
JP Morgan Chase&Co. ve UBS AG., bugünkü yatırım verisinin ardından Japonya'nın ikinci çeyrek GSYH büyümesi de yukarı yönlü revize edilebileceğini söyledi. Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari 31 Ağustos'ta 7 panele katılanların çoğunluğunun satış vergisindeki artışı desteklediğini, ancak aynı zamanda tüketimi aşağı çekmemesi için dikkat edilmesi çağrısında bulunulduğunu açıkladı.
Konsültasyon hamleleri ve ekonomideki güçlenme sinyalleri, Abe'nin satış vergisini Nisan'da yüzde 5'ten yüzde 8 çıkarmasını gerekçelendirebilir. Vergi artışı bir yandan Japonya'nın G-20 toplantılarında da öne çıkacağı tahmin edilen finansmanını desteklerken, tüketimi olumsuz etkilemesi, ekonomiyi yeniden daralmaya itebilir.
Abenomi'de 2 çeyrek geçirildiğini ve bu nedenle de satış vergisinin bu süreci olumsuz etkileyebileceğinden endişe ettiğini belirten ING Groep NV'nin Asya araştırma müdürü Tim Condon, hükümetin büyük ihtimalle bu adımı atmayacağını tahmin etti.
Sermaye harcamaları ilk çeyrekte yüzde 3.9 düşmesinin ardından ikinci çeyrekte bir önceki yıldan büyük bir değişiklik göstermedi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini sermaye harcamalarının yüzde 2.1 düştüğü yönündeydi. Japonya'nın GSYH'sinin ilk tahminleri 2. çeyrekte yüzde 2.6 büyüme olarak belirlenmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)