BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'yi basına o sızdırdı----

ABD'yi basına o sızdırdı

ABD'yi basına o sızdırdı
10 Haziran 2013 - 09:04 www.finansgundem.com

Amerika istihbarat birimlerinin telefon dinlemesini ve internet kullanıcılarını takip etmesini basına sızdıran kişi ortaya çıktı

Amerika’nın en etkili istihbarat birimlerinden olan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile Federal Soruşturma Ofisi’nin (FBI) telefon dinlemesi ve internet kullanıcılarını takip etmesiyle ilgili gizli programı basına sızdıran kişi kimliğini açıkladı. 4 yıl NSA için çalışan 29 yaşındaki Edward Snowden'ın eski bir Merkezi Haber alma Teşkilatı (CIA) ajanı olduğu ortaya çıktı.
Edward Snowden, bunu yaparken tek amacının “devasa gözetleme makinesi” hakkında kamuyu bilgilendirmek olduğunu söyledi. İngiliz Guardian gazetesine göre üç hafta önce 200 bin dolar maaşı, Hawaii’de birlikte yaşadığı sevgilisini, iyi bir kariyeri ve ailesini bırakarak Hong Kong’a giden Snowden, verdiği röportajda şunları söyledi: “Kötü bir şey yapmadığım için kendimi saklama niyetim yok. Hiçbir şey için pişman değilim. (ABD hükümeti cezai soruşturma başlattığı için) ülkeme tekrar dönemeyeceğimi biliyorum. Birçok şeyi feda ederek bunu yaptım. ABD yönetiminin mahremiyeti, internet özgürlüğünü ve temel hürriyetleri hiçe saymasına vicdanım el vermedi.”

Snowden, geleceğiyle ilgili iyi şeyler öngöremediğini, tek umudunun Hong Kong’un kendisini sınırdışı etmemesi olduğunu söyledi. Öte yandan ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, ABD dışındaki yabancıların internetteki verilerini topladıklarını kabul etti. Clapper, bu bilginin medyaya sızmasını ise “Amerikalıların güvenliği için istihbarat topluluğunun aldığı önlemlerin ifşa edilmesi pervasızlıktır” diye kınadı ve cezai soruşturma başlattıklarını açıkladı.
ABD’de iki ajanın bir havalimanında PRISM skandalını sızdıran kişinin “ortadan kaldırılması” gerektiği şeklinde espri yapması da tepki çekti. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’ın ise “Çoğu İngiliz’in korkup da sakladığı bir şey yok” sözleriyle ABD’nin izleme programını savunması eleştiriliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)