BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin SBK iddianamesinin detayları paylaşıldı----

ABD'nin SBK iddianamesinin detayları paylaşıldı

ABD'nin SBK iddianamesinin detayları paylaşıldı
22 Haziran 2021 - 01:37 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanlığı, Sezgin Baran Korkmaz hakkında hazırlanan iddianamenin detaylarını paylaştı. Korkmaz'ın, Türkiye ve Lüksemburg'da 133 milyon dolar kara para akladığı belirtilerek ABD'ye iadesinin isteneceği belirtildi

Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz hakkında hazırlanan iddianamenin detaylarını paylaştı. İddianamede, Türkiye'de ve Lüksemburg'da 133 milyon dolar kara para akladığı belirtilen Korkmaz'ın toplamda 225 yıl hapsi istenildi.

ABD, SBK HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLADI

Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan ve yurtdışına kaçtıktan sonra geçtiğimiz gün Avusturya'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz hakkında Amerika'da iddianame hazırlandı. Halk TV canlı yayınına katılarak, gazeteci Veyis Ateş'le aralarındaki konuşmaya ilişkin bilgiler veren Korkmaz'ın kara para aklama suçundan 225 yıl hapsi istendi.

ABD Adalet Bakanlığı, Türkiye ve ABD tarafından kara para aklama suçlarından aranan ve geçen hafta gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz hakkında hazırlanan iddianamenin detaylarını paylaştı.

133 MİLYON DOLAR KARA PARA AKLAMAKLA SUÇLANIYOR

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Korkmaz, Türkiye ve Lüksemburg'da 133 milyon dolar kara para aklamakla suçlandığı, Washington'un, Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesini sağlamaya çalışacağı kaydedildi. Açıklamada, Korkmaz hakkındaki ayrıca elektronik dolandırıcılık ve adli kovuşturmayı engelleme suçlamalarına yer verildi.

TOPLAMDA 225 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Suçlu bulunması halinde Korkmaz'ın yalnızca kara para aklama suçundan en fazla 20 yıl, 10 kez suçlandığı elektronik dolandırıcılıktan ise her birine 20'şer yıl hapis cezası verileceği belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Korkmaz'ın adli kovuşturmayı engelleme suçundan 5 yıl ceza alacağı bilgisi paylaşıldı. Bu cezalarla birlikte Korkmaz hakkında istenen ceza toplamda 225 yıla çıkıyor.

Sezgin Baran Korkmaz’ın iade süreciyle ilgili yeni açıklama

 

Veyis Ateş ve Baran Korkmaz görüşmesinin ses kaydı yayınlandı

 

Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da gözaltına alındı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)