BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'nin not görünümü arttı----

ABD'nin not görünümü arttı

ABD'nin not görünümü arttı
19 Temmuz 2013 - 06:50 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'nin Aaa kredi notunun görünümünü "negatif"ten, "durağan"a yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Washington hükümetinin azalan bütçe açığıyla borç eğrisinde istikrar sağladığı gerekçesiyle ABD'nin Aaa kredi notunun görünümünü "negatif"ten, "durağan"a çıkardı.
Açıklamada, vergi artışı ve harcama kesintilerinin uygulanmasına rağmen Amerikan ekonomisinin "ılımlı da olsa" büyümeyi sürdürdüğü belirtildi. Moody's Ağustos 2011'de dünyanın en büyük ekonomisinin not görünümünü negatife çekerek, mali disiplinin bozulmaya başladığı ve ekonominin zayıfladığı endişesiyle ABD'nin ilk kez notunun indirilebileceği uyarısında bulunmuştu.
Kongre Bütçe Ofisi bu yılki federal bütçe kesintilerinin 2008'den bu yana en düşüğü olacağını, ekonominin ise önümüzdeki yıl 2006'dan bu yana en hızlı büyümesini kaydedeceğini öngördü. Başkan Barack Obama yönetiminin ekonomiyi desteklemek için yaptığı harcamalarla üst üste 4 yıl 1 trilyon dolarlık bütçe açığı vermesinin ardından bütçe açığı azalıyor.
Mali dengelerin düzenlenmesinin gerektiği dönemde not görünümündeki artışın artı hıza işaret ettiğini belirten R.W. Pressprich&Co., "Kredi kalitiesi hikayesinin önemsizleşmesiyle Hazine tahvilleri üzerinde kısa vadede çok büyük etkisi olmayacak. Ancak uzun vadede iyi bir haber" yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)