BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'nin eski Hazine Bakanı'ndan Fed'e 'şahin' öneri----

ABD'nin eski Hazine Bakanı'ndan Fed'e 'şahin' öneri

ABD'nin eski Hazine Bakanı'ndan Fed'e 'şahin' öneri
07 Şubat 2022 - 07:29 www.finansgundem.com

ABD'nin eski Hazine Bakanlarından Summers, daha önceki 2022'de 4 faiz artırımı önerisini geliştirdi. Summers, Fed'in bu yılki her toplantıda faiz artırımı yapması ve tek seferde çeyrek puandan fazla artırım için hazırlıklı olmasını istedi

ABD'nin eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, yatırımcıların Federal Reserve'in bu yıl kalan yedi politika toplantısında potansiyel olarak faiz oranlarını yükseltmesi ve hatta tek seferde çeyrek puandan fazla artırması için hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

Summers, "Piyasalar her toplantıda bir faiz artırımına hazırlanmalı ve enflasyon süreci devam ederken tek bir 25 baz puanlık artışla görüşmemiz gerekebileceği ihtimaline hazırlıklı olmalı" dedi.

Harvard Üniversitesi profesörü Summers, Fed'in "eğrinin gerisinde" olduğunu ve politika yapıcıların yıl sonuna kadar art arda toplantılarda Faiz artıracağını düşünmeye açık olmayanların "olasılıkları hafife aldığını" söyledi.

Aralık ayında Summers, 2022'de dört faiz artışı sinyali vermenin, enflasyonu bastırma konusunda Fed'e “güvenilirliği yeniden sağlamak için gerekli” olacağını öne sürmüştü. Ancak o zamandan beri fiyat ve ücret artışları daha da hızlandı.

Bostic: Fed biran önce harekete geçmeli

 

FED’in faiz hamleleri borsaları nasıl etkileyecek?

 

Mary Daly: Fed mart ayı başında faizleri artırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)