BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD’nin en zengin üç ismi vergi ödemeyecek----

ABD’nin en zengin üç ismi vergi ödemeyecek

ABD’nin en zengin üç ismi vergi ödemeyecek
10 Aralık 2020 - 17:45 www.finansgundem.com

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ve Miscrosoft’un kurucusu Bill Gates gelir vergisi ödenmeyen eyaletlere taşındı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, California’dan Teksas’a taşındı. Bunun sonucunda ABD’nin en zengin üç ismi, Musk, Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates şimdi gelir vergisi ödenmeyen eyaletlerde yaşıyor. Musk’ın hamlesi, yakın çevresinden gelen söylentiler nedeniyle bekleniyordu. Bu yaz özel vakfını Austin’e taşıdı.

Net varlığı 140 milyar dolara yakın olan Musk daha önce, eyaletin korona virüs kısıtlamaları nedeniyle California yetkilileriyle karşı karşıya gelmişti. Musk daha da ileri giderek Mayıs ayında Alameda County’e dava açtı ve fabrikasının yeniden açılmasına izin verilmeyince şirketini eyalet dışına taşıma tehdidinde bulundu.

Net varlığının 183,3 milyar dolar olduğu tahmin edilen Bezos ve 118,7 milyar dolarlık servete sahip olan Gates de şirketlerinin ortaya çıktığı yer olan Washington’da yaşıyor. Washington ve Teksas, gelir vergisi ödemesi almayan 9 ABD eyaletinden ikisi.

Geri kalanı ise: Alaska, Florida, Nevada, New Hampshire, South Dakota, Tennessee ve Wyoming. ABD’nin The Tax Foundation isimli önde gelen sivil toplum kuruluşu, Tennessee ve New Hampshire’ın faiz getirileri ve temettüleri vergilendirdiğini ancak geri kalan eyaletlerin bu vergileri 2025 yılında kaldıracağını söyledi.

Musk gelir vergisinden uzak limanları tercih eden tek milyarder değil. Donald Trump da yıllarca Manhattan’da kendi ismini taşıyan evinde yaşadıktan sonra, 2019 yılında Florida’ya taşındı. Wall Street devleri Carl Icahn ve Paul Singer da sırasıyla 2019 ve 2020 yıllarında, serbest yatırım fonlarını Florida’ya taşıdı. 

Paychex’in milyarder kurucusu Tom Golisano ise 2009 yılında New York’tan Florida’ya taşındığı için “vergiden günde 13,800 dolar tasarruf ettiğini” söyledi.

Bu hamleler eyaletlerin bütçelerine zarar verebilir. Zira bu milyarderler devasa gelirler elde ediyor. Serbest fon yöneticisi David Tepper 2016 yılında New Jersey’den Florida’ya taşındığında bu hamle eyalete yüz milyonlarca dolarlık gelir kaybettirmişti ve eyalet gelir vergisi beklentilerinin altında kalarak yetkilileri endişelendirmişti.

Forbes’un haberine göre, ABD’li serbest fon milyarderi John Arnold, Çarşamba günü attığı bir Tweet’te başka bir endişeye dikkat çekerek, California’nın ülkenin en yüksek seviyesindeki sermaye geliri vergisinin, Musk gibi milyarderlerin eyalet dışına taşınmasıyla birlikte sıfıra inebileceğini söyledi.

Arnold, “California’nın Laffer eğrisinin yanlış tarafında duruyor olması muhtemel” dedi ve hükümetlerin vergi oranını yükseltirse vergi gelirlerinin düşeceğini öne süren ekonomik kuramı hatırlattı. Arnold da, gelir vergisi ödenmeyen Teksas’ta yaşıyor. 

ABD'de enflasyon beklentinin üzerinde yükseldi

 

Melania Trump'la ilgili flaş iddia! 'O da bıktı'

 

Dünya turizm devinden 3 milyar euro zarar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)