BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'nin en büyük bankası uyardı!----

ABD'nin en büyük bankası uyardı!

ABD'nin en büyük bankası uyardı!
08 Nisan 2024 - 16:49 www.finansgundem.com

JPMorgan CEO'su Dimon, yapay zekanın insanlık tarihinde matbaa, elektrik ve bilgisayarlar kadar önemli bir dönüm noktası olabileceğini söyledi. Dimon, yapay zekanın iş dünyasını ve toplumu kökten değiştirecek güce sahip olduğunu savunuyor.

Dünyanın en büyük bankası JPMorgan Chase'nin CEO'su Jamie Dimon, yapay zekanın toplum üzerinde derin bir etkisi olacağına ikna olduğunu söyledi.

Dimon, Pazartesi günü hissedarlara gönderdiği yıllık mektubunda, jeopolitik riskler, son satın almalar ve düzenleyici konuların ötesinde ABD'nin en büyük bankasının karşı karşıya olduğu sorunlara ilişkin güncellemesinde ilk konu olarak yapay zekayı seçti.

Ekonomist'in haberinde yer alan bilgilere göre Dimon, "Yapay zekanın işimizi nasıl değiştireceğini ya da toplumu genel olarak nasıl etkileyeceğini tam olarak bilmesek de, sonuçlarının olağanüstü olacağına tamamen inanıyoruz" dedi ve konuya ilişkin "Muhtemelen son birkaç yüz yılın bazı büyük teknolojik buluşları kadar dönüşümsel olacaktır: Matbaayı, buhar makinesini, elektriği, bilgisayarları ve interneti düşünün" açıklamasında bulundu.

JPMorgan'da, yapay zeka sektörü için 2.000'den fazla kişi çalışıyor

Dimon, JPMorgan'ın şu anda 2.000'den fazla yapay zeka ve makine öğrenimi çalışanı ve veri bilimcisi olduğunu söyledi. Ancak teknoloji nihayetinde bankanın yaklaşık 310.000 çalışanının tamamına dokunabilir, bazı çalışanlara yardımcı olurken diğerlerinin yerini alabilir.

Dimon, "Zaman içinde, yapay zeka kullanımımızın neredeyse her işi artırma ve işgücü kompozisyonumuzu etkileme potansiyeline sahip olduğunu öngörüyoruz. Belirli iş kategorilerini veya rolleri azaltabilir, ancak başkalarını da yaratabilir" dedi.

ABD Hazine Bakanlığı, yapay zekanın dolandırıcılığı kolaylaştırdığı konusunda uyardı

 

S&P Global, JPMorgan'ın not görünümünü artırdı

 

JPMorgan: Göç ABD ekonomisini destekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)