BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li yargıçlar Biden'a dur dedi----

ABD'li yargıçlar Biden'a dur dedi

ABD'li yargıçlar Biden'a dur dedi
26 Temmuz 2023 - 01:15 www.finansgundem.com

Amerikan federal mahkemeleri, Biden'ın iltica politikalarına dur dedi. Biden yönetiminin sığınma politikası "keyfi" ve "değişken" olarak yorumlandı

ABD'de federal yargıç, Biden yönetiminin düzensiz göçmenlere yönelik getirdiği yeni iltica uygulamasını durdurma kararı verdi.

California Kuzey Bölge Mahkemesi Yargıcı Jon Tigar, diğer göçmen hakları savunucusu gruplarla birlikte Amerika Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) tarafından açılan davayı değerlendirdi.

UYGULAMA ''KEYFİ'' VE ''DEĞİŞKEN''

Yargıç Tigar, göçmenlere ABD'ye yasal olarak göç etmek için başvuru yolu sağlayan hükümet programlarının belirli milletlere özgü olduğunu, tüm sığınmacılar için anlamlı seçenekler sunmadığını belirtti.

Eski Başkan Barack Obama tarafından atanan Yargıç Tigar, kararında, Biden yönetiminin sığınma politikasını "keyfi" ve "değişken" bularak, "hem esas hem de usul açısından geçersiz" olduğunu yazdı.

Tigar, Biden yönetiminin temyize gitme hakkı için kararın 14 gün sonra uygulamaya gireceğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı sözcüsü, CNN'e, yargıcın kararını temyize götüreceklerini ve uygulamanın yasal pozisyonu konusunda emin olduklarını kaydetti.

BİDEN, MEKSİKA SINIRINI ÖRNEK VERDİ

Biden yönetimi, mayısta "42. Madde"nin kaldırılmasından bu yana Meksika sınırından yasa dışı geçişlerde yüzde 60 civarında azalma olduğunu savunurken, ACLU gibi sivil toplum kuruluşları tarafından göçmenlere yönelik ayrımcılık yapmakla, Cumhuriyetçi eyaletler tarafından ise sınır geçişlerine karşı yeterince önlem almamakla eleştiriliyor.

Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi (CBP) kayıtlarına göre, geçen ay 100 binden az düzensiz göçmen ülkeye giriş yaptı ve bu sayı, şubat 2021'den bu yana en düşük rakamı temsil ediyor.

Biden'dan Netanyahu'ya 'yargı reformu' çağrısı

 

Biden'ın rüşvet iddiasıyla ilgili FBI belgesi ifşa edildi

 

Biden: Yapay zeka karşısında uyanık olmalıyız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)