BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li ünlü doktor Fauci Çin'in peşini bırakmıyor----

ABD'li ünlü doktor Fauci Çin'in peşini bırakmıyor

ABD'li ünlü doktor Fauci Çin'in peşini bırakmıyor
23 Mayıs 2021 - 23:30 www.finansgundem.com

Dünya genelinde 3.5 milyona yakın insanın canına mal olan korona virüsün kökenine ilişkin kavga büyüyor. Süreç boyunca şeffaf olmamakla suçlanan Çin'e, bir darbe de ABD'li ünlü doktor Fauci'den geldi.

Salgın başladığından beri soru işaretleriyle dolu olan 'virüsün kökeni' tartışmasında, ABD'li virüs uzmanı çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dr.Anthony Fauci, yeni koronavirüsün doğal olarak geliştiğine 'ikna olmadığını' açıkladı ve kökenleri hakkında şeffaf bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Ülkenin bulaşıcı hastalıklarda önde gelen uzmanı Fauci, virüsük kökeninde dair belirsizlik hakkında 11 Mayıs'taki PolitiFact etkinliğinde konuştu.

PolitiFact yönetici editörü Katie Sanders, Fauci'ye "Kovid-19'un kökeni hakkında hala çok fazla bulanıklık var, bu yüzden sormak istedim, hala doğal yollarla meydana geldiğinden emin misiniz?" diye sordu.

Fauci, "Aslında hayır," diye yanıtladı: "Buna ikna olmadım, ne olduğunu tam olarak bulana kadar Çin'de neler olup bittiğini araştırmaya devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum."

Fauci sözlerine şöyle devam etti: "Virüs araştıran insanlar, bunun hayvandan insana bulaştığını söylüyorlar ancak başka bir şey de olabilir ve bunu bulmamız gerekiyor.

"Yani, biliyorsunuz, virüsün kökenini araştıran tüm araştırmaları sonuna kadar desteklediğimi söylememin nedeni bu."

Fauci'nin etkinliğe katılması, gergin bir Senato duruşması sırasında aynı konu üzerinde tartışılmasından saatler sonra geldi.

Senatör Rand Paul da bir Senato toplantısında ünlü doktora, "Bu grubun önünde, kategorik olarak Kovid-19 virüsünün laboratuvarda oluşamayacağını söyler misiniz?" diye sordu.

Fauci şu cevabı verdi: "Çinlilerin neler yapmış olabileceğine dair herhangi bir bilgim yok ve Çin'de olup bitenlerin daha fazla araştırılmasından yanayım."

Fauci ayrıca, Paul'ün Ulusal Sağlık Örgütü'nün (NIH), Kovid-19 salgınında rol oynamakla suçlanan Çin laboratuvarı Wuhan Viroloji Enstitüsü'ne para akıttığı yönündeki önerisini de kesin bir dille reddetti.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki Perşembe günü, Cumhuriyetçilerin virüsün Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden ortaya çıktığına dair 'önemli ikinci derece kanıtlar' olduğunu belirten bir ara rapor yayınlamasından sonra salgının 'temel nedenlerinin' araştırılması çağrısında bulundu.

Soruşturmanın 'Çin hükümetinin işbirliğini ve veri sağlamalarını' gerektirdiğini vurgulayan Psaki, Pekin yönetimin bu talepleri reddettiğini söyledi.

Cumhuriyetçiler'in raporu ilk olarak Fox News tarafından alındıktan sonra Çarşamba günü kamuoyuna açıklandı.

Raporda, 'önemli ikinci dereceden kanıtlar, Kovid-19 salgınının Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden sızarak başlamış olabileceğine dair ciddi endişeleri ortaya çıkardığı' kaydedildi.

Çin'in 'enfeksiyonlarla sonuçlanan laboratuvar sızıntıları geçmişi' olduğunu vurgulayan rapor, laboratuvarın 'bir salgına yol açabilecek tehlikeli araştırmalar' yürüttüğünü söylüyor.

Raporda, Çinli araştırmacıların 2019 sonbaharında 'Kovid-19 benzeri semptomlar' nedeniyle hastalandıkları bilgisine de yer verildi.

Kovid-19 sonrasında ne kadar bahşiş verilecek?

 

Kovid-19 önlemleri protestosu: 200'ü aşkın gözaltı...

 

9 kişinin serveti katlandı! Kovid-19 aşı milyarderleri...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)