BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li milyarder Ray Dalio teknoloji şirketlerini işaret etti----

ABD'li milyarder Ray Dalio teknoloji şirketlerini işaret etti

ABD'li milyarder Ray Dalio teknoloji şirketlerini işaret etti
18 Eylül 2023 - 07:21 www.finansgundem.com

ABD'li milyarder Ray Dalio, ekonomik ve jeopolitik olumsuzluklar devam ederken yeni yatırımcıların çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olması gerektiğini söyledi. Dalio, yapay zeka ve teknolojiyi benimseyen şirketleri işaret etti

ABD'li ünlü milyarder yatırımcı Ray Dalio, dünyanın beş yıl içinde kökten farklı olacağını yatırımcıların yapay zeka gibi teknolojiyi yaratan şirketler yerine bu yeni teknolojiyi benimseyen şirketlere para yatırılmasını önerdi.

ABD'li milyarder Ray Dalio, ekonomik ve jeopolitik olumsuzluklar devam ederken yeni yatırımcıların çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olması gerektiğini söyledi.

''ÇEŞİTLENDİRME, RİSKLERİNİZİ AZALTABİLİR''

Dünyanın en büyük hedge fonlarından biri olan Bridgewater Associates'in kurucusu Dalio, "Çeşitlendirmeye sahip olmak isterim, çünkü bilmediklerim bildiklerimden çok daha büyük olacak" dedi.

Geçen hafta Singapur'daki Milken Enstitüsü Asya Zirvesi'nde "Çeşitlendirme, risklerinizi keskin bir şekilde azaltmadan azaltabilir, eğer bunu nasıl iyi yapacağınızı biliyorsanız. Yaşanacak büyük aksaklıkların sonuçlarına dikkat edin çünkü dünya beş yıl içinde kökten farklı olacak. Ve yıldan yıla kökten farklılaşacak” diye açıkladı.

''FARKLI BİR DÜNYADA OLACAĞIZ''

Yapay zekanın evrimi, hedge fonu yöneticisinin de dikkatini çekti; ancak Dalio, yatırımcıların bu yeni teknolojiyi yaratan şirketler yerine bu yeni teknolojiyi benimseyen şirketlere para yatırmasını önerdiğini söyledi.

Dalio “Sanki bir zaman tünelinden geçiyoruz. Farklı bir dünyada olacağız. Ve bölücüler sekteye uğrayacak. Yeni teknolojileri yaratanları seçmeme gerek yok. Gerçekten yeni teknolojileri mümkün olan en iyi şekilde kullananları seçmem gerekiyor” dedi.

Ray Dalio: 73 trilyon dolar 2045’e kadar el değiştirecek

 

Ray Dalio: Nakit artık çöp değil

 

Ray Dalio: ABD-Çin krizi küresel ekonomiyi felç ediyor

 

Milyarder teknoloji CEO’sundan esnek çalışmaya destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)