BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'li koşucu, Apple Watch sayesinde hayata tutundu----

ABD'li koşucu, Apple Watch sayesinde hayata tutundu

ABD'li koşucu, Apple Watch sayesinde hayata tutundu
07 Ağustos 2021 - 19:45 www.finansgundem.com

Independent'a göre, Apple markası tarafından üretilen akıllı saat Apple Watch, bünyesindeki özel bir “düşme algılama” sistemi sayesinde bir New York Maratonu koşucusunun hayatını kurtardı.

25 yaşındaki koşucu Brandon Schneider, Apple Watch'ın, bünyesindeki özel bir “düşme algılama” sistemi sayesinde hayatını kurtardığını söyledi.

Satış profesyoneli ve kalifiye bir koşu koçu olarak çalışan Schneider, geçen ay, böbrek taşı şikayeti için acil servise götürüldü. Acil serviste banyoya gitti ve şiddetli ağrı sebebiyle bayılıp düştü. Kafası sert bir yüzeye çarpan ABD’li koşucu "beyin kanaması" geçirdi.

Apple Watch, “düşme algılama” sistemi sayesinde saatin sensörlerinden yararlanarak düşme durumlarını algılıyor ve önceden tanımlı kişiler ile acil durum ekiplerine otomatik olarak bildirim geçebiliyor.

Apple Watch, düştüğünüzü fark ederse titrer, alarmı tetikler ve bir uyarı görüntüler. Apple'ın web sitesine göre, acil servisleri aramayı veya sağ üst köşedeki “kapat” düğmesine basarak veya “iyiyim” düğmesini tıklayarak uyarıyı reddetmeyi seçebilirsiniz.

Schneider, sert bir şekilde düşünce akılı saatin “düşme algılama” sistemi devreye girdi ve acil durum ekiplerine bildirim gönderdi. Akıllı saatin bu özelliği sayesinde ABD’li koşucunun hayatı kurtuldu.

Yangın bölgesinde flaş gelişme! Yağmur sevinci!

Sivrihisar'da aniden bastıran dolu ve yağmur sele neden oldu

Coca Cola’nın içeriği değişiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)