BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'li fonların 10 milyar $'ı İMKB'nin----

ABD'li fonların 10 milyar $'ı İMKB'nin

ABD'li fonların 10 milyar $'ı İMKB'nin
25 Mart 2013 - 08:40 www.finansgundem.com

Amerikalı ve Kanadalı yatırımcıların portfötlerinde İMKB'nin payı 10 milyar dolar düzeyinde

Türk hisselerinde aktif yatırım yapan Amerikalı ve Kanadalı yatırımcıların hisse senedi pozisyonları yaklaşık 10 milyar dolar düzeyinde seyrediyor. Hedge fonlar haricindeki kurumsal fonların ABD Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonu (Security Exchange Commission of USA - SEC) yaptırdıkları kayda göre, 1 Mart itibariyle ABD ve Kanadalı fonların, Asya ve Avrupa birimlerinden yaptıkları yatırımlar hariç, Türk hisse senetlerindeki pozisyonlarının toplamı 9 milyar 444 milyon dolar oldu. ABD'li yatırımcıların Türk hisse senetlerindeki portföyü 'İstanbul Borsası'nın hareketiyle bağlantılı seyir izliyor. 2011 Ekim ayında 11 milyar dolar olan portföyleri, 2012 Mart ayında 10.3 milyar dolara geriledi.
Bu seneki portföylerin 9 milyar 444 milyon dolara gerilemesinin arkasında bir çok nedenin yatabileceğini kaydeden uzmanlar, “Yabancıların Türk bono piyasasına bu seneki iştahları ciddi oranda kabarmış durumda. ABD'li yatırımcı da hissedeki portföyünü koruyarak, bono piyasasına girmiş olabilir” diye konuştular.
En yüksek pozisyon OppenheimerFunds'ın
Aktif olarak işlem yapan 25 fonun Türkiye'deki pozisyonu ise 8 milyar 361 milyon lira olarak belirlendi. ABD'nin önde gelen bu 25 fon şirketi toplam işlemin yüzde 90'ını yapıyor. Türkiye'de en yüksek pozisyonu olan New York menşeeli fon Oppenheimer-Funds'un 8 hisse senedindeki aktif işlemlerinin değeri 1 milyar 495 milyon dolar. Yine New York'lu Lazard Asset Management Türkiye'de en fazla yatırım yapan ikinci ABD'li şirket oldu. Söz konusu şirketin 13 Türk hissesindeki portföy değeri 1 milyar 328 milyon dolar olurken, California'lı Dodge & Cox fonunun 4 hissedeki pozisyonu 1 milyar 136 milyon dolar. İlk 25 fon içerisinde Türk piyasalarının yakından tanıdığı Morgan Stanley Investment'in 24 hissede pozisyonu olduğu dikkat çekiyor. 9. sırada yer alan MorganStanley'in Türkiye'deki pozisyonu sadece 308 milyon dolar.
DÜNYA/Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)