BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li eski diplomat skandal 'Filistin' açıklaması sonrası tutuklandı----

ABD'li eski diplomat skandal 'Filistin' açıklaması sonrası tutuklandı

ABD'li eski diplomat skandal 'Filistin' açıklaması sonrası tutuklandı
23 Kasım 2023 - 07:53 www.finansgundem.com

ABD'li eski diplomat Stuart Seldowitz, Mısırlı bir sokak satıcısını taciz ettiği videodaki "4 bin Filistinli çocuğu öldürdüysek yeterli değil" şeklindeki skandal sözleri nedeniyle tutuklandı.

Documented'de yer alan habere göre, New York Polis Departmanı (NYPD) ABD'li eski diplomat Stuart Seldowitz'i ikinci derece ağır taciz, nefret suçu/takipçilik, korku yaratmak için ısrarlı takip ve iş yerinde ısrarlı takiple suçladı.

Ne olmuştu?

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın döneminde danışmanlık yapan ve ABD Dışişleri Bakanlığında İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Stuart Seldowitz'in New York'ta Mısırlı bir satıcıya yönelik defalarca tekrarladığı sözlü saldırısı, Batılı yöneticilerin Müslüman karşıtı (İslamofobik) ve yabancı düşmanı yaklaşımını gözler önüne sermişti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre Seldowitz, Manhattan'daki Mısırlı satıcıya "terörist" diye hakaret etmiş, satıcının "Çocukları siz öldürüyorsunuz, ben değil." sözleri üzerine de, "Biz 4 bin Filistinli çocuğu öldürsek ne olur biliyor musun? Bu yeterli olmazdı, bu yeterli olmazdı." ifadelerini kullanmıştı.

Seldowitz'in, görüntülerde Hz. Muhammed, Kur'an-ı Kerim ve hadislere yönelik korkunç hakaretlerde bulunduğu, satıcıya da "cahil" dediği dikkati çekmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığında İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Seldowitz, ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde, Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğünü vekaleten yürütmüştü.

Putin'den Gazze açıklaması: Çoktan kritik sınırı geçti

 

İsrail ordusu Gazze'de bazı noktalardan çekildi

 

Bakan Fidan, Gazze gündemiyle Londra ve Paris'i ziyaret edecek

 

Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkes ve insani yardımların ulaşması

 

Biden'dan Katar Emiri Şeyh Temim'e 'ateşkes' teşekkürü

 

İsrail'in saldırıları Biden'ın oylarını geriletiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)