BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li büyük yatırım şirketleri Türkiye'ye yatırım yapıyor----

ABD'li büyük yatırım şirketleri Türkiye'ye yatırım yapıyor

ABD'li büyük yatırım şirketleri Türkiye'ye yatırım yapıyor
05 Ocak 2024 - 13:35 www.finansgundem.com

ABD’li yatırım kuruluşları Pimco ve Vanguard faiz artışlarının ardından Türkiye’de yatırım yapmaya yeniden başladı

ABD’li büyük yatırım şirketleri Pimco ve Vanguard’ın üst düzey yetkilileri, Türkiye’de yüksek faizlerin devam edeceği beklentisiyle geçen aylarda yeniden yerel varlıkların alımına başladıklarını belirtti.

Reuters’ın yetkililerle yaptığı söyleşilere göre, dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden olan ve toplam yaklaşık 10 trilyon dolarlık bir kaynağı yöneten iki kuruluş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin ardından faiz artışları dahil olmak üzere Ortodoks politikalara dönülmesi nedeniyle Türkiye’ye yeniden yapıcı gözle bakmaya başladılar.

Yaklaşık 2 trilyon dolar portföy büyüklüğünü yöneten Pimco'da gelişmekte olan piyasalar yöneticisi Pramol Dhawan, "Harcamaları dizginlemek ve enflasyonu kontrol altına almak için finansal koşulların sıkılaştırılması ve varlık fiyatlarında bozulmaya yol açan düzenlemelerin kademeli olarak gevşetilmesi nedeniyle Türk varlıklarına, özellikle de TL cinsi varlıklara olumlu bakıyoruz" dedi.

Yaklaşık 7,5 trilyon portföy büyüklüğü ile dünyanın ikinci büyük fon yönetim şirketi Vanguard'ın yönetilerinden Nick Eisinger da, geçen yılın sonlarına doğru "hedge etmeden" Türk tahvillerini portföylerine eklediklerini ifade etti

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi son altı yılın zirvesine ulaşırken, kritik bir risk göstergesi olan kredi temerrüt swapları (CDS) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrardan seçildiği mayıs ayındaki değerlerinin yarısından daha azına indi.

Financial Times: Türkiye'ye yatırımcı güveni artıyor

 

1140 Suudi şirketten Türkiye'ye yatırım kararı

 

Türkiye-ABD ticari ilişkilerinde yeni dönem

 

Türkiye-ABD iş zirvesi

 

Türkiye-ABD ticaretinde 100 milyar dolarlık motivasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)