BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den vize anlaşmasıyla ilgili açıklama----

AB'den vize anlaşmasıyla ilgili açıklama

AB'den vize anlaşmasıyla ilgili açıklama
07 Mayıs 2016 - 06:50 www.finansgundem.com

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber, yeni kurulacak Türk hükümetinden vize muafiyeti anlaşması gereği olan taahhütleri yerine getirmesini beklediklerini söyledi

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Türkiye'de yeni kurulacak hükümetin, vize muafiyeti anlaşmasına sadık kalmasını beklediklerini söyledi. Haber, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Türk vatandaşlarına vize serbestisi verilmesi tavsiyesinde bulunmasından iki gün ve Davutoğlu’nun kongre kararını açıklamasından bir gün sonra, Komisyon’un raporu hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere dün bir grup gazeteciyle Ankara’da bir araya geldi.

Haber’e, Davutoğlu’nun kararının AB tarafında, vize serbestisi ve geri kabul anlaşmasının geleceğine dair bir kaygıya yol açıp açmadığı soruldu. Türkiye’nin vize serbestisi anlaşmasının yürürlüğe girmesi için biyometrik pasaportlar, geri kabul anlaşması ve 11 üye ülkeye vize serbestisi sağlanması dışında beş kriteri karşılaması gerektiğini anımsatan AB Temsilcisi Haber, “Mülteci anlaşması, Davutoğlu hükümetinin önerdiği bir girişimdi ve iyi bir işbirliği sağlandı. Bu anlaşmayı (Vize Serbestisi ve Geri Kabul Anlaşması) bitirebilmek için sürekliliğe ihtiyacımız var; hem teknik hem de şartların yerine getirilmesi konusundaki isteklilik anlamında. Bunu müteakip herhangi bir Türk hükümetinden bekleriz. Çünkü vize serbestisi sadece Türk yönetiminin değil, Türk kamuoyunun da bir arzusu” dedi.

ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Georg Streiter de dünkü basın toplantısında, "Anlaşma AB ile Davutoğlu arasında değil, AB ile Türkiye arasında. Biz taahhütlerimizi yerine getireceğiz ve Türkiye'nin de taahhütlerini yerine getirmesini bekleyeceğiz" ifadesini kullanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)