BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Türkiye'ye iyi haber----

AB'den Türkiye'ye iyi haber

AB'den Türkiye'ye iyi haber
28 Mayıs 2013 - 08:49 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nden üyelik müzakereleriyle ilgili gelişmelerin Haziran'da yeniden açılacağı müjdesini verdi

Avrupa Birliği'nin dönem başkanı olan İrlanda'nın Dışişleri Bakanı Eamon  Gilmore, Türkiye'nin tam üyelik müzakerelerinde kapalı olan fasıllardan bölgesel politikalar faslının Haziran'da  açılabileceğini söyledi. Gilmore dün Brüksel'de yaptığı basın toplantısında, "Bu, katılım sürecini ilerletme konusunda her iki tarafın da kararlılığının işaretidir" dedi. ABnin altı aylık dönem başkanlığını yürüten İrlanda,  Temmuz sonunda bu görevi bırakacak. Bölgesel politikalar faslı  aday ülkenin AB yardımlarını yoksul bölgelerinde nasıl kullanacağını belirliyor. Türkiye'nin müzakereleri Fransa'nın ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin itirazları nedeniyle yıllardır kilitlenmiş durumda. Bu nedenle  Türkiye, aday ülkelerin müzakerelerini tamamlaması gereken 35 fasıldan ancak bir tanesini kapatabildi. Ancak Fransa'da geçen yıl Cumhurbaşkanı seçilen François Hollande, ülkesinin bazı fasıllarda müzakereleri tıkamaktan vazgeçeceğini belirmişti.
Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı olan Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Şubat ayında yaptığı açıklamada, Ankara'nın tıkanmış olan üyelik sürecinin açılması için görüşmeler yapılmasını desteklemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)