BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Türkiye'ye 'demokrasi' övgüsü----

AB'den Türkiye'ye 'demokrasi' övgüsü

AB'den Türkiye'ye 'demokrasi' övgüsü
02 Nisan 2024 - 13:15 www.finansgundem.com

AB temsilcisi Borrell, Türkiye’deki yerel seçimlerin başarısını ve demokratik bağlılığı övdü ve Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerde reformlar üzerinde iş birliği yapma arzusunu dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'de gerçekleştirilen yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

AB temsilcisi Borrell, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi ve "Reformlar üzerinde birlikte çalışarak, Türkiye’yi AB’ye daha da yakınlaştırmak için sabırsızlanıyorum" ifadesinde bulundu.

Seçim süreci Borrell'a göre vatandaşların demokrasiye bağlılığını gösteriyor

Borrell, sosyal medya platformu X’ten paylaştığı mesajda, "seçimlerin sakin ve profesyonelce yapılmasının Türkiye’yi onurlandırdığını ve vatandaşlarının yerel demokrasiye bağlılığını gösterdiğini" belirtti.

Temel haklar ve demokrasinin, ilişkilerin merkezinde yer aldığını belirten Borrell, reformlar üzerinde birlikte çalışarak, Türkiye’yi AB’ye daha da yakınlaştırmak için sabırsızlandığını bildirdi.

"Yüksek katılım vatandaşların demokratik süreçlere bağlılığını gösteriyor"

Türkiye'de 31 Mart'ta yapılan yerel seçimler için gelen Avrupa Konseyi gözlemci heyeti de, yerel seçimlerin genel olarak iyi organize edildiğini ve halkın iradesine saygı gösterilerek gerçekleştiğini bildirmişti.

Aynı zamanda İsviçre'nin Jura Kantonu Çevre Bakanı olan Heyet Başkanı David Eray bugün Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, "Seçim günü genel olarak sakin ve profesyonel bir şekilde organize edilmişti. Yüksek katılım vatandaşların demokratik süreçlere bağlılığını gösteriyordu" ifadelerini kullanmıştı.

2024 yerel seçimlerde seçilenlerin maaşları ne kadar olacak?

 

Kurtulmuş: Herkes seçim sonuçlarını kabul etmiştir

 

AK Parti'de seçim sonrasında ilk MYK yarın yapılacak

 

İşte yerel seçimlerde en doğru tahminleri yapan şirketler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)