BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Türkiye'nin yeni navtex ilanına tepki----

AB'den Türkiye'nin yeni navtex ilanına tepki

AB'den Türkiye'nin yeni navtex ilanına tepki
16 Ağustos 2020 - 22:45 www.finansgundem.com

AB'den Yavuz sondaj gemisi için ilan edilen Navtex'e tepki geldi. Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, navtex'in Kıbrıs Rum Kesimi ile Mısır'ın anlaşma yaptığı sınırlar içerisinde kaldığını iddia etti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan etmesinin gerilimi artırdığını savunarak, geniş kapsamlı diyalog çağrısında bulundu.

Borrell, yaptığı açıklamada, Yavuz sondaj gemisinin Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmaları için ilan edilen Navtex'in (Denizcilere Duyuru) Kıbrıs Rum Kesimi ile Mısır'ın iddia ettiği sınırlarda kaldığını savundu.

Diyalog ve müzakerenin istikrar ve kalıcı çözüme giden tek yol olduğunu belirten Borrell, Türkiye'nin faaliyetlerini durdurarak AB ile geniş kapsamlı diyaloğa girmesini istedi.

15 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Türkiye, Yavuz sondaj gemisinin Kıbrıs Adası'nın güneybatısında çalışmalarını yürüteceği alana yönelik 18 Ağustos-15 Eylül tarihleri için bugün yeni Navtex ilan etmişti.

Dominik Cumhuriyeti'nde kritik görüşme

AB Türk vatandaşlarına sadece zorunlu durumlar vizesi veriyor

Güney Kıbrıs Kapalı Maraş köşeye sıkışınca ABD'ye baş vurdu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)