BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB’den Rusya’ya çok sert yanıt----

AB’den Rusya’ya çok sert yanıt

AB’den Rusya’ya çok sert yanıt
15 Aralık 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya "eşi benzeri görülmemiş yaptırımlar" uygulanabileceğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya adeta ateş püskürdü. Son dönemde başta Ukrayna gerilimi ve Belarus’taki mülteci krizi olmak üzere Rusya ile karşı karşıya gelen Avrupa Birliği’nden çok sert tepki geldi.

Avrupa Komisyonu Başkanı, Rusya’nın Moldova’ya doğalgaz akışını yavaşlatmasının “kaba bir eylem” olduğunu söyledi. Moskova’nın Moldova yönetiminin gözünü korkutmaya çalıştığını dile getiren Von der Leyen, “Toplumumuzu ve demokrasimizi bu tür gülünç jeopolitik güç oyunlarından korumalıyız” dedi.

Von der Leyen, AB’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarını artırabileceğini de dile getirerek, “Eğer Rusya Ukrayna’ya karşı saldırısını artırırsa eşi benzeri görülmemiş adımlar atılabilir” ifadesini kullandı. Öte yandan açıklamasında von der Leyen, Rusya’nın finans ve enerji sektörlerine yönelik yaptırımlar için ABD ile yakın temasta olduklarını da dile getirdi.

Malta esrarı yasallaştıran ilk AB ülkesi oldu

 

Blinken'dan AB'nin Rusya destekli gruba yaptırımına övgü

 

AB: Rusya'ya karşı farklı senaryolara hazırlanıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)