BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Rusya'ya 5. yaptırım paketi----

AB'den Rusya'ya 5. yaptırım paketi

AB'den Rusya'ya 5. yaptırım paketi
05 Nisan 2022 - 17:07 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'daki sivillere saldırdığı gerekçesiyle Rusya'ya yönelik 5. yaptırım paketi önerisini sunduklarını belirtti.

Ursula von der Leyen twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya'ya yönelik yeni yaptırım önerisini sunduklarını belirtti. Leyen Rusya'dan yıllık 4 milyar euro değerinde kömür ithalatının yasaklanacağını böylece Rusya'nın önemli bir gelir kaynağının daha kesileceğini ifade etti.

Bloomberght' te yer alan habere göre, aralarında VTB Bank'ın da olduğu 4 bankaya tam işlem yasağı getirileceğini belirten Leyen diğer yaptırımları da şöyle sıraladı;

"Rusya bandıralı gemilerin AB limanlarına girmesi yasaklanacak. Ulaşım ekipmanları, yarı iletken gibi kritik alanlarda ihracat yasağı 10 milyar dolar daha genişletilecek. 5.5 milyar euro değerinde yeni ithalat yasakları gelecek. Rus şirketlere tüm finansal desteklerin kesilmesi gibi hedefli önlemler alınacak. Kişilere yönelik de yaptırımlar önereceğiz. Petrol ithalatı gibi alanlarda ek yaptırımlar üzerinde de çalışmalar yapıyoruz"

Leyen 40'ın üzerinde ülkenin Rusya'ya benzer yaptırımlar uyguladığını, tüm dünyanın savaşı tercih eden Putin'e karşı tutumunu belirlemesinin önemli olduğunu ifade etti.

AB, Rus kömürünü yasaklayacak

 

AB Komisyonu Başkanı Leyen, Zelenskiy ile görüşecek

 

Avustralya, Rusya'ya lüks mal ihraç etmeyecek

 

Almanya ve Fransa'dan kritik Rusya kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)