BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den İran'a kritik Brüksel daveti----

AB'den İran'a kritik Brüksel daveti

AB'den İran'a kritik Brüksel daveti
05 Ocak 2020 - 14:34 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nden ABD ile İran arasındaki gerilimi düşürme amaçlı kritik bir adım geldi. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Brüksel'e davet etti

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Jose Borrell, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile telefonda görüştü ve "Ortadoğu’da gerilimi düşürme" çağrısında bulundu ve Avrupa Birliği'nin de taraf olduğu nükleer anlaşmayı korumak için Brüksel'e davet etti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Donald Trump, cuma günü korkakça işlediği terörle, uluslararası hukuku tüm boyutlarıyla ihlal etmiştir. Şimdi uluslararası hukuku bir kez daha ihlal etmekle tehdit ediyor. Kültürel alanları hedef almak savaş suçudur." değerlendirmesinde bulundu.

Amerikalı diplomatların uluslararası hukuka saygı göstermediklerine dikkati çeken Zarif, "ABD'nin Batı Asya'da sonu gelmiştir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)