BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB’de uçuşlarda maske zorunluluğu sona eriyor----

AB’de uçuşlarda maske zorunluluğu sona eriyor

AB’de uçuşlarda maske zorunluluğu sona eriyor
12 Mayıs 2022 - 07:49 www.finansgundem.com

Avrupa'da toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından hava ulaşımında da benzer karar alındı. Maske zorunluluğu AB'deki uçuşlarda pazartesi gününden itibaren kalkıyor

Avrupa Birliği (AB) genelinde, 16 Mayıs'tan itibaren havalimanlarında ve uçuşlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılıyor.

Uçuşlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) yetkilileri Çarşamba günü bir açıklama yaparak duyurdu.

EASA Başkanı Patrick Ky, maskelerle ilgili alınan kararın, Avrupa genelinde ulusal makamların toplu taşıma araçlarıyla ilgili güncel uygulamalarıyla bağdaştığını söyledi.

İtalya, Fransa ve diğer AB ülkeleri korona virüsü pandemisi nedeniyle aldıkları önlemlerin çok önemli bir kısmını iptal etti. Almanya’da ise toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu hala geçerli.

Havayolu şirketlerine, uçuşun gerçekleştiği ülkenin toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğu bulunması halinde yolcuların maske takmalarını sağlamaları tavsiye edildi.

ECDC Direktörü Andrea Ammon da, maske zorunluluğunun iptal edilmesine karşın sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve bulaşmanın önlenmesi için sık sık ellerin yıkanması gerektiğini söyledi.

Avrupa'da uçuşta maske zorunluluğu kalkıyor

 

Güney Kore'den maske kararı

 

ABD'de hava yolu şirketleri iç hatlarda maskeyi kaldırdı

 

ABD'de hava yolu ve toplu taşımada yeni maske kararı

 

İspanya kapalı alanda maske zorunluluğunu kaldırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)