BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatlarında yukarı yönlü hareket----

AB'de gaz fiyatlarında yukarı yönlü hareket

AB'de gaz fiyatlarında yukarı yönlü hareket
14 Temmuz 2023 - 12:51 www.finansgundem.com

AB'de gaz fiyatları Norveç arzındaki kesintiyle yükseldi

Avrupa doğalgaz fiyatları, Norveç merkezli gaz altyapısı operatörü Gassco'nun büyük bir gaz işleme tesisindeki kesintiyi uzatmasının ardından ve güney Avrupa'daki yüksek sıcaklıklar nedeniyle bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ağustos vadeli kontrat en son 0,87 EUR artışla en son 27,48 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 2,54 p artışla en son 67,00 p/th düzeyinden satış yaptı.

Almanya merkezli bir portföy yöneticisi, “Piyasa hala gergin ve herhangi bir kesinti uzatmasına, sadece bir gün bile olsa tepki veriyor” ifadelerini kullandı.

Norveç İletim Şebeklesi Operatörü (TSO) Gassco, Norveç'in Kollsnes gaz işleme tesisinde 13 milyon mᶟ/gün'ü etkileyen plansız bir kesintiyi Cumartesi gününe kadar uzattı.

Düşünce kuruluşu EMBER, Güney Avrupa'da, özellikle de gazın geçen yıl ülkenin elektrik karışımının %51'ini oluşturduğu İtalya'da bir sıcak hava dalgasının beklendiğini söylüyor.

Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, İtalya'daki sıcaklıklar önümüzdeki hafta ortalama olarak 28,2 °C'ye veya normallerin 3,8 °C üzerine çıkacak.

Katar ile BAE arasında 10 yıllık gaz anlaşması

 

Rusya'da doğalgaz ve petrol gelirleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)