BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları iki haftanın en yüksek seviyesinde----

AB'de gaz fiyatları iki haftanın en yüksek seviyesinde

AB'de gaz fiyatları iki haftanın en yüksek seviyesinde
31 Ocak 2024 - 15:07 www.finansgundem.com

AB'de gaz fiyatları soğuk hava ve jeopolitik endişelerle arttı

Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün soğuk hava koşullarına dair öngörüler ve Orta Doğu'daki savaşa bağlı olarak bugün gün içinde %5,5’ten fazla artışla son iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Mart vadeli kontrat bugün en son 0,14 EUR artışla 29,72 EUR/MWh seviyesine ulaştı. Kontrat gün içinde 31,22 EUR/MWh seviyesine kadar yükseldi.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 0,04 p artışla 72,49p/th seviyesinden satış yaptı.

İspanya merkezli bir trader, “Tahminlerimiz Şubat ayının ikinci yarısında soğuk dönemlerin yaşanabileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) tahminlerine göre, Avrupa'daki sıcaklıklar önümüzdeki iki hafta boyunca normalin 4 ila 7 °C üzerinde seyredecek. Ancak bundan sonra mevsim normallerine doğru gerilemeye başlayacak.

Trader, enerji zengini bölgedeki savaşa ilişkin olarak Orta Doğu'daki durumun körüklediği jeopolitik çalkantının da risk primini artırdığını ekliyor.

Energi Danmark'taki analistler, “Katar'ın Avrupa'ya LNG teslimatı, Kızıldeniz'deki füze saldırıları nedeniyle ertelendi ve bu konu, normalde oldukça iyi tedarik edilen bir pazarda bazı endişelere neden olacak gibi görünüyor” ifadelerini kullanıyor.

Başka bir LNG trader’ı da bu görüşe katılarak, bölgesel çatışmanın İran'da daha da kızışması ihtimaline karşı Hürmüz Boğazı konusunda endişelerin arttığını, ancak piyasanın yüksek depolaması dikkate alındığında aşırı tepki vermiş gibi göründüğünü söylüyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (GIE) verilerine göre, AB gaz depolama tesisleri en son %71 dolulukta kaydedildi.

BOTAŞ, doğalgaz toptan satış fiyatlarında değişikliğe gitmedi

 

Ukrayna: Rusya ile doğalgaz transit anlaşması uzatılmayacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)