BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları geriliyor----

AB'de gaz fiyatları geriliyor

AB'de gaz fiyatları geriliyor
16 Kasım 2023 - 14:22 www.finansgundem.com

AB'de gaz fiyatları yüksek Norveç arzı ve ılıman hava koşulları ile geriliyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, artan arz ve ılıman hava koşulları nedeniyle bugün geriliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Aralık vadeli doğalgaz kontratı bugün en son 0,12 EUR düşüşle 46,92 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı.

Columbia Üniversitesi Küresel Enerji Politikası Merkezi Araştırmacısı Ira Joseph, sosyal medya platformu X'te “Hacimler kış aylarında en yüksek seviyelerde akıyor ve kış henüz başlamadı” bilgisini paylaştı.

Joseph, İngiltere’nin depolama hacmi eksikliği nedeniyle daha yüksek hacimler çektiğini ve toplam Norveç ihracatının yaklaşık %70-80'inin hala doğrudan Avrupa'ya gittiğini ekledi.

Şebeke operatörü Gassco'nun verilerine göre, AB'nin en büyük gaz tedarikçisi Norveç'ten yapılan ihracat, Pazartesi sabahı 319,1 milyon mᶟ/gün iken en son 339,9 milyon mᶟ/gün düzeyinde kaydedildi. Bu rakam, bu haftanın en yüksek seviyesini temsil ediyor.

Energi Danmark analistleri, hala devam eden sıcak ve rüzgârlı hava koşullarının enerji ve ısıtma sektöründeki gaz talebini azaltacağını söylüyor.

Montel Energy Quantified verilerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da sıcaklıkların önümüzdeki hafta ortalama 5,2 °C olması bekleniyor. Bu rakam normallerin 1,3 °C üzerini temsil ediyor.

Avrupa Gaz Altyapısı'ndan alınan veriler, Avrupa gaz depolama tesislerinin en son %99,4 oranında dolu olduğunu gösteriyor.

Kombi yakmayan komşuya dava!

 

Avrupa doğalgazı Ukrayna’da depoluyor

 

Avrupa Komisyonu’ndan yeni doğalgaz kararları için çalışma

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)