BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları 5 ayın dibinde----

AB'de gaz fiyatları 5 ayın dibinde

AB'de gaz fiyatları 5 ayın dibinde
13 Temmuz 2023 - 13:57 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB)'nde gaz fiyatları 5 haftanın en düşük seviyesine indi

Avrupa doğalgaz fiyatları son beş haftanın en düşük seviyesine geriledi. Düşüşe neden olarak Norveç arzındaki artışların stoklarda artış kaydetmesi gösteriliyor.

Hollanda TTF hub’ı ağustos vadeli kontrat bugün en son 0,57 EUR artışla 27,21/MWh'ten işlem gördü. Kontrat gün içinde işse 8 Haziran'dan bu yana en düşük seviye olan 25,54 EUR/MWh'e kadar geriledi.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontrat da benzer şekilde gün içinde 62,76 p/th ile 8 Haziran'dan bu yana en düşük noktasına geriledi. Kontrat en son dünkü kapanışına göre 0,51 p artışla 65,30 p/th düzeyinden satış yaptı.

Almanya merkezli bir trader, “Norveç'teki bakım döneminin sonu şu anda bir düşüş faktörü. Ayrıca, depolama seviyeleri zaten oldukça yüksek” ifadelerini kullanıyor.

Norveç boru hattı akışları, bugün 266 milyon mᶟ/gün düzeyine yükseldi. Bu rakam, bakım çalışmalarının Mayıs ortasından itibaren akışları keskin bir şekilde düşürmeye başlamasından bu yana arzdaki en güçlü seviyelerden biri olarak öne çıkıyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (GIE) verilerine göre, istikrarlı tedarik, Avrupa stoklarının kapasitenin %80'inin üzerine çıkmasını sağladı.

Katar ile BAE arasında 10 yıllık gaz anlaşması

 

Rusya'da doğalgaz ve petrol gelirleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)