BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları 3 ayın dibinden toparlanıyor----

AB'de gaz fiyatları 3 ayın dibinden toparlanıyor

AB'de gaz fiyatları 3 ayın dibinden toparlanıyor
13 Aralık 2023 - 14:53 www.finansgundem.com

AB'de doğalgaz fiyatları son 3 ayın en düşük seviyesinden toparlanıyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün, daha önce geriledikleri yaklaşık üç ayın en düşük seviyesinden toparlanıyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı ocak kontratı, gün içinde 19 Eylül'den bu yana en düşük seviye olan 34,05 EUR/MWh'e kadar geriledikten sonra dünkü kapanışına göre en son 0,92 EUR artışla 35,62 EUR/MWh düzeyinden satış yaptı.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise en son 2,42 p artışla 89,12 p/th seviyesinden işlem gördü.

Almanya merkezli bir trader, “Gazdan kömüre geçiş seviyeleri civarında dolaşıyoruz” dedi ve geçiş seviyesinin en son 35,50 EUR/MWh civarında görüldüğünü ekledi.

Rystad Kıdemli Gaz Analisti Lu Ming Pang bir notunda, “Bu hafta sıcaklıkların normalden daha sıcak olması bekleniyor, ardından ay sonuna kadar hafifçe düşerek ortalama aralık civarında seyretmesi bekleniyor” ifadelerini kullanıyor.

Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, Avrupa'nın en büyük doğalgaz piyasası Almanya'da sıcaklıkların yıl sonuna kadar normalin üzerinde kalması bekleniyor.

Trader, düşen karbon fiyatlarının da daha fazla gaz yakımını teşvik ettiğini belirtti ancak kömür fiyatlarının da paralel hareket ettiğini ve fiyatlar üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

Karbon fiyatları toparlansa da hâlâ 14 ayın en düşük seviyeleri civarında seyrediyor. 23 Aralık tarihli EUA kontratı en son 1,49 EUR artışla 69,70 EUR/ton seviyesinden satış yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)