BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları 2 ayın dibinde----

AB'de gaz fiyatları 2 ayın dibinde

AB'de gaz fiyatları 2 ayın dibinde
05 Aralık 2023 - 15:03 www.finansgundem.com

AB'de gaz fiyatları ılıman hava ile 2 ayın en düşük seviyesinde

Avrupa doğalgaz fiyatları, ılıman hava koşulları ve arzın artması nedeniyle bugün son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ocak kontratı, gün içinde 9 Ekim’den bu yana en düşük seviyesi olan 38,75 EUR/MWh düzeyine geriledikten sonra en son dünkü kapanışına göre 0,91 EUR düşüşle 39,19 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontrat ise 2,31 puan düşüşle 98,45 p/th seviyesinden satış yaptı.

İspanya merkezli bir trader, “4. çeyreğin ilk ve muhtemelen tek soğuk dönemi neredeyse geçti ve piyasa yıl sonuna kadar artan sıcaklıklara tepki veriyor” ifadelerini kullanıyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SHMI) tahminlerine göre, sıcaklıklar haftanın ikinci yarısında ve önümüzdeki haftaya kadar ortalamanın 4 ila 6 °C üzerine çıkacak ve yılın geri kalanında ise ılıman hava koşulları hakim olacak.

Energi Danmark analistleri güçlü gaz arzına ve daha yüksek sıcaklıkların gelişine dikkat çekiyor.

Gassco verilerine göre, Norveç'in Avrupa'nın geri kalanına yönelik arzı 344 milyon mᶟ/gün ile güçlü seyrederken, Kpler gemi takip verilerine göre bu hafta LNG ithalatı altı ayın en yüksek seviyesi olan 3,7 milyar mᶟ civarında seyredecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)