BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye "Rusya'ya yaptırım baskısı" heyeti----

ABD'den Türkiye'ye "Rusya'ya yaptırım baskısı" heyeti

ABD'den Türkiye'ye Rusya'ya yaptırım baskısı heyeti
26 Kasım 2023 - 14:49 www.finansgundem.com

ABD heyeti Hamas ve diğer terör örgütlerinin fon toplama ve hareket ettirme kabiliyetlerini engelleme çabalarını ilerletmek üzere Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

ABD Hazine Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada ziyarete ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"ABD Hazine Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarattan sorumlu Müsteşarı Brian E. Nelson, ABD'nin Hamas ve diğer terör örgütlerinin fon toplama ve hareket ettirme kabiliyetlerini engelleme çabalarını ilerletmek üzere 26 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Umman'ın Maskat kenti ile Türkiye'nin Ankara ve İstanbul şehirlerini ziyaret edecek. Ayrıca Gazze halkına sürekli olarak meşru insani yardımın kolaylaştırılması konusunu da görüşecek. Hazine, 7 Ekim saldırılarından bu yana Hamas ve Filistin İslami Cihad'ın (PIJ) finansal kolaylaştırıcılarına ve bağlı kuruluşlarına yönelik çok sayıda yaptırım uygulamıştır."

Rusya'nın önde gelen finans portaı BFM, gelişmeyi "ABD, Rusya'ya yönelik yaptırımların uygulanmasını Türkiye ile görüşmek istiyor" diye duyurdu.

Haverde, "Nelson'ın Türkiye ziyareti, Rusya'nın en büyük ticaret ortaklarından biri olarak Türkiye'nin nüfuzunun arttığı ve ulusal para birimlerindeki ödemelerde büyümenin fözlendiği bir dönemde gerçekleşecek" denildi.

Haberde, "Washington, yaptırım rejimine uyması için Ankara üzerindeki baskıyı artırıyor. Bloomberg'in haberine göre önümüzdeki hafta üst düzey bir ABD Hazine yetkilisinin bir yıl içinde ikinci kez Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Ajansa göre, ABD Hazine Müsteşarı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, ziyareti sırasında Türk tarafından Rusya'ya ve Hamas grubuyla bağlantılı mali kuruluşlara karşı yaptırım uygulanmasını isteyecek. Bloomberg'in kaynağı, ABD'nin halihazırda çok sayıda Türk şirketine uyarı gönderdiğini söyledi. ABD'nin Türkiye'yi Rusya karşıtı yaptırımlara katılmaya zorlaması kolay olmayacak" denildi.

Bu ABD Hazine Bakanlığı üst düzey yetkilisi Brian Nelson'ın Türkiye'ye bu yıl ikinci siyareti olacak. Ocak ayı sonunda yapılan ilk ziyaretin ardından medyaya şu haber hansımıştı:

"Brian Nelson, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinde ‘Rusya’yla kurulan ticari ilişkilerin Ukrayna işgalini durdurma çabalarını engellediğini’ söyledi.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Türkiye’den onlarca ihracatçı, geçen yıl mart ve ekim arasında Rusya’ya 300 milyon doları sanayi ve 80 milyon doları elektronik olmak üzere yaklaşık 800 milyon dolar değerinde mal gönderdi.

Nelson, yaptırım listesindeki Rus şirketlerle iş yapılmasının olası sonuçlarına ilişkin uyarmak üzere Türkiye’ye geldi.

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg’in aktardığına göre Nelson ve beraberindeki ekip, dün ve bugünkü görüşmelerde Türk yetkililere Rusya’ya mal akışını kısıtlamasını söyledi.

ABD’li yetkililer, ‘ihracı yasak 10 milyonlarca dolarlık malın Rusya’ya ulaştığı ve savunma sanayisi tarafından işgali uzatmak için kullanılabileceği’ konusunda Türkiye’yi uyardı.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Türkiye’den onlarca ihracatçı, geçen yıl mart ve ekim arasında Rusya’ya 300 milyon doları sanayi ve 80 milyon doları elektronik olmak üzere yaklaşık 800 milyon dolar değerinde mal gönderdi.

Nelson, ABD Hazine Bakanlığı’ndan bir yıl içinde Türkiye’yi ziyaret eden üçüncü üst düzey yetkili oldu. Kaynaklar, önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili olarak Avrupa Birliği ve ABD’den daha fazla ziyaretin düzenlenmesinin beklendiğini söyledi. ABD’li yetkililer hafta başında da BAE’yi ziyaret etti."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum 27 Kasım 2023 13:13

    Türkiye olarak İTÖ nün (itrail terör örgütü) USA deki( Birleşik terör örgütü) deki terör örgütlerinin fon toplama ve hareket ettirme kabiliyetlerini engelleme çalışması talebinde bulunalım. Bu 2 terör örgütü şirazenin ayarını kaçırdı. Gücü yetmedi mi hemen terör yaftası. 15.000 kişinin katili soykırım yapan batılı terör örgütleri... Killer america, killer itrail, killer europ. Long Live Palistine, free palistine.

  • E.g.26 Kasım 2023 22:15

    DÜNYA BARIŞİ BÖLGE VE ÜLKE BARIŞLARI SERBEST TURİZM VE TİCARET SAYESİNDE SAĞLANIR ABD ÜLKEMİZDEN RUSYA İLE İLİŞKİLERİNİ AZALTMASINI İSTİYOR İSE ÖNCE MEKSİKA İLE İLİŞKİLERİNİ AZALTMALIDIR MEKSİKA NATO ÜLKESİ Mİ? ABD'NİN F16-18- F35 ÜLKEMİZE SATMAMASI NATO İLKELERİNE AYKIRIDIR İHANETTİR TÜRKİYE CUMHURİYETİNE DÜŞMANLIK HAREKETİDİR ESKİ DOSTLARIMIZI KAYBETTİ İSEK YENİ DOSTLAR ARAMAK/BULMAK İŞBİRLİĞİ YAPMAK EN DOĞAL HAKKIMIZDIR