BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'ye Rusya yaptırımı----

ABD'den Türkiye'ye Rusya yaptırımı

ABD'den Türkiye'ye Rusya yaptırımı
06 Nisan 2021 - 00:29 www.finansgundem.com

ABD yönetimi, Türk Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) 'Rusya ile kurulan ilişkileri' gerekçe göstererek yaptırım uyguladı.

ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve SBB Başkanı İsmail Demir'in de aralarında yer aldığı dört kurum yetkilisine yaptırım uygulandı.

ABD yönetimi, Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) 'Rusya ile kurulan ilişkileri' gerekçe göstererek yaptırım uyguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, bildirimin resmi olarak 7 Nisan'da yayınlanacağı bilgisi verildi.

Açıklamada, yaptırım uygulanan kişi ve kurumların; SSB, SSB Başkanı İsmail Demir, SSB Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu ve SSB Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz olduğu kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptırımların gerekçesini, 'SSB'nin, Rusya hükümetinin savunma ve istihbarat kurumlarının parçası olan ya da bu kurumlar adına faaliyet gösteren bir şahısla kasti olarak önemli bir işlem gerçekleştirmesi' olarak açıkladı.

ABD'den İran açıklaması: Duruşumuz değişmedi

 

Rusya: Yakında Ukrayna ile kalan bağları keseceğiz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum06 Nisan 2021 09:16

    Bu abd de Çin rakibim Rusya düşmanım demesi ne kadar komik Çine gücü yetmedi böyle konuşuyor tüm büyük şirketlerinin çinde üretim üssü var veya iştiraki var o sebeple Çine fazla dokunamıyor bu abd her şeyde kendi menfaatini düşünüyor zaten Çin abd yi ters düz edecek her geçen gün küresel markalar çıkarıyor 50 tane küresel markası olsun kimse Çine dokunamaz artık insanlar Çine okumaya gidiyor abd ye değil abd köhnedi artık çinde insanlar batılı diye metroda sıkıştırılıp dövülmüyor veya batılı diye kimse kimseyi tekmelemiyor veya polis sorgusuz sualsiz tetiğe basmıyor sokak ortasında insan öldürmüyor abd kendisine Bi çekidüzen versin çinden öğrenecek çok şeyleri var