BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den Türkiye’ye destek mesajı----

ABD’den Türkiye’ye destek mesajı

ABD’den Türkiye’ye destek mesajı
09 Kasım 2017 - 00:17 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı Mattis Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı ve mücadele etmek durumunda olduğu tehditlerin farkında olduklarını teyit etti

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD’li mevkidaşı Jim Mattis ile bir araya geldi. ABD’nin, son dönemde özellikle terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG konusunda izlediği yaklaşım nedeniyle Türkiye tarafından sıkça eleştirildiği bir dönemde yapılan görüşmede, taraflar pozisyonlarını bir kez daha net şekilde ortaya koydu. Türkiye, ABD’nin bazı adımlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken ABD kanadından başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelede Türkiye’ye destek mesajı geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Mattis görüşmede Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı ve mücadele etmek durumunda olduğu tehditlerin farkında olduklarını teyit etti. ABD’nin PKK’ya yönelik mücadele başta olmak üzere tüm terör tehditlerine karşı Türkiye’nin yanında olmayı sürdüreceği de Mattis’in mesajları arasında yer aldı.

İki bakan 23 Ağustos’ta Ankara’da bir araya gelmişti. O toplantıda olduğu gibi NATO’daki görüşmede de DEAŞ ile mücadele gündem maddeleri arasındaydı. Mattis, Türkiye’nin küresel güvenliğe ve DEAŞ’ın yenilmesi için sürdürülen mücadeleye yönelik kritik katkılarından duyduğu memnuniyeti Canikli’ye iletti. 

Buna rağmen ABD’nin, DEAŞ ile mücadele kapsamında YPG’ye silah desteğinde bulunma politikasında kısa vadede değişikliğe gideceğine yönelik bir sinyal henüz yok. YPG’ye verilen silahların DEAŞ’ın yenilgiye uğratılmasından sonra ABD tarafından geri alınıp alınmayacağı da ciddi bir soru işareti olmayı sürdürüyor.

Taraflar görüşmede geniş yelpazeye yayılan savunma faaliyetlerini sürdürme, danışma içinde kalma ve gelecekte savunma işbirliğini güçlendirme konusunda da mutabık kaldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ir09 Kasım 2017 22:46

    Dolar niye düşmüyor. Ciktimi neden inmiyor.şimdi ilişkiler normal ise neden Asahi ciddi düşüş olmuyor.