BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den İran'a yeni yaptırım----

ABD'den İran'a yeni yaptırım

ABD'den İran'a yeni yaptırım
17 Ocak 2016 - 21:12 www.finansgundem.com

ABD, İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının üzerinden 1 gün bile geçmeden Tahran'a yönelik yeni bir yaptırım uygulamaya koydu.

İran'a yönelik yaptırımların kaldırıldığı gün, ABD ‘den Tahran'a yeni yaptırım geldi.
Yeni yaptırım İran'ın füze programıyla bağlantılı 11 kuruluş ve kişinin Amerikan bankacılık sistemini kullanmasını engelliyor.
 
Bununla birlikte ABD Başkanı Barack Obama, İran ile uluslararası toplum arasında ambargoların kaldırılmasını sağlayan nükleer anlaşmaya destek verdi.
Diplomasiyle nelerin mümkün olduğunu bir kez daha gördük diyen Obama, “İran nükleer silah elde edemeyecek" ifadesini kullandı.
 
Birleşmiş Milletler Nükleer İzleme Komitesi, İran'ın 14 Temmuz'da imzaladığı nükleer anlaşmanın tüm koşullarını yerine getirdiğini duyurmuş ve Birleşmiş Milletler de İran'a karşı uygulanan yaptırımların kaldırıldığını açıklamıştı.
 
Kararın ardından açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı HASAN Ruhani, "İran tarihinde altın bir sayfa açtı" ifadesini kullanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)