BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivABD’den Ford ve SK On'a 9,2 milyar dolarlık kredi----

ABD’den Ford ve SK On'a 9,2 milyar dolarlık kredi

ABD’den Ford ve SK On'a 9,2 milyar dolarlık kredi
23 Haziran 2023 - 00:43 www.finansgundem.com

ABD Enerji Bakanlığı, Ford'un elektrikli araçlarına batarya üretmesi için Ford ve SK On ortak girişimi ile kurulması planlanan üretim tesisi projesine 9,2 milyar dolara kadar kredi verileceğini açıkladı.

Elektrikli araçlara ilişkin tüm dünyada hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Ülkeler de bu dönüşümü destekelmek için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. ABD Enerji Bakanlığı da bu duruma paralel olarak elektrikli araçlara batarya üretimine ilişkin Ford ve SK On'un ortak girişimine kredi tahsis edleceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD'de elektrikli araç batarya üretim kapasitesinin daha da genişletilmesi için Ford ve SK On'un ortak girişimi BlueOval SK'ya şartlı kredi taahhüdünde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu taahhüt kapsamında, ABD Enerji Bakanlığı Kredi Programları Ofisi’nce, Ford'un elektrikli araçları için batarya üretecek 3 üretim tesisinin inşası için BlueOval SK'ya 9,2 milyar dolara kadar kredi sağlanmasının planlandığı aktarıldı.

7 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak

Biri Tennessee, ikisi Kentucky'de planlanan tesislerin inşaatı sırasında 5 bin kişiye, sonrasında ise 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanmasının beklendiği belirtildi.

ABD'li çip devinden Hindistan'a yatırım

 

İETT'den Adalar'a elektrikli taksi

 

Elektrikli otoları artık güneş ağaçları şarj edecek

 

İlk kez elektrikli: İşte yılın en çok satan otomobili...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)