BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den flaş Suriye açıklaması----

ABD'den flaş Suriye açıklaması

ABD'den flaş Suriye açıklaması
09 Eylül 2013 - 12:06 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, düzenlediği basın toplantısında Suriye'ye operasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Esad önümüzdeki hafta içinde elindeki tüm kimyasal silahları uluslararası topluma devrederek askeri müdahaleyi engelleyebilir" dedi.
Kerry, Londra'da bir araya geldiği İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte toplantıdan satır başları:
KERRY:
- İngiltere parlamentosu Suriye'ye müdahaleye karşı çıkmasına rağmen bizim ilişkimiz özeldir.
- Londra'daki gösterileri takdir ediyorum. ABD'de de benzer gösteriler var. Çünkü insanlar savaş istemiyorlar. Ancak (Suriye'de) insanlığa karşı işlenen bu suça karşı da bir araya gelmek lazım.
- Şunu açık bir şekilde belirtmeyelim. ABD, Başkan Obama, ben ve diğerleri hepimiz şu şekilde düşünüyoruz: Suriye'de siyasi çözüm olmalı, askeri değil. Ancak bir taraf çok sayıda insanın ölümüne neden oluyorsa, kimyasal silah kullanıyorsa ve bunu cezasız kalacağını bilerek yapıyorsa, asla müzakere masasına oturamaz.
Emri Esad verdi
- Biz Esad rejiminin kimyasal silah saldırısı emrini verdiğini biliyoruz. Bölgeye askerlerini gönderdiğini biliyoruz.
- Roketlerin nereden atıldığını biliyoruz. Atılan roketlerin hepsinin rejimin kontrolündeki yerlerden, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere atıldığını biliyoruz.
- BM denetçilerinin girişi engellendi. Ve dört gün boyunca Esad o bölgeleri bombaladı. Suriye ve İran da kimyasal saldırı düzenlendiğini kabul ediyor. Ancak muhaliflerin bunu gerçekleştirecek teknolojisi yok. Bana muhaliflerin, rejim kontrolündeki bölgelerden nasıl roket attığını açıklayabilir misiniz?
- Geçtiğimiz ay da kendi okullarına Scud füzeleri gönderdi. Bu kişinin güvenirliliği yoktur ve tavrının karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünüyorum.
Kimyasal silahların devredilmesi
- Esad önümüzdeki hafta içinde elindeki tüm kimyasal silahları uluslararası topluma devrederek askeri müdahaleyi engelleyebilir. Ancak Esad'ın bunu yapacağını sanmıyorum.
- Kimyasal saldırısı konusunda elimizde güçlü kanıtlar var. Bir şey yapmamak, yapmaktan daha riskli.
HAGUE:
- İngiltere'nin ABD'ye Suriye konusundaki diplomatik desteği tam.
- Diplomatik çabaların hızlanmasını sağlayacağız. ABD ile birlikte Suriye'ye insani yardımların artırılmasını sağlayacağız. Ayrıca Lübnan ve Ürdün'ün sınırlarının korunması önemli. Onlara da bu konuda yardımlar yapılacak.
- Muhaliflere askeri olmayan desteğimiz sürecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firat09 Eylül 2013 12:10

    Ayni nakarat hepayni hep ayni .... anlat anlat. Devamli agir silah üreten bir ekonominin baristan bahsetmesi gülünç.