BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den Esed rejimine yeni yaptırımlar----

ABD’den Esed rejimine yeni yaptırımlar

ABD’den Esed rejimine yeni yaptırımlar
21 Ağustos 2020 - 23:36 www.finansgundem.com

ABD, Ceaser Yasası uyarınca Suriye’deki Beşşar Esed rejiminin önde gelen bazı isimlerini yaptırım listesine aldığını duyurdu

Esed ailesinin ekonomi işleriyle ilgilenen Yessar İbrahim de açıklanan yeni listede bulunuyor. İbrahim, “Suriye çatışmasına yönelik her türlü siyasi çözümü engellemek için nüfuzunu kullanmak ve Suriye rejimini zenginleştirmek hedefiyle Ortadoğu’daki ve dışındaki bağlantılarını kullanarak yolsuzlukların yapıldığı anlaşmalar imzalamakla” suçlanıyor.

ABD Hazine Bakanlığı’nın açıkladığı listede Esed’in medya danışmanı ve eski televizyon sunucusu Luna eş-Şibl’in ismi de var. Bakanlı, yeni listeyi duyurduğu açıklamada Şibl’in “Esed’in Suriye’deki denetimini koruduğu ve Suriye halkının Esed’in yönetimi altında refaha ulaştığı” ve benzeri yalanların dolaşıma koyulmasında kilit rol oynadığı belirtiliyor.

Listede yer verilen diğer bir isim de Şibl’in eşi Muhammed Ammar es-Saati oldu. Baas Partisi’nin önde gelen yöneticilerinden olan Saati önceki dönemlerde milletvekili seçilmişti.

Listeye ayrıca uzun süredir Suriye ordusunda görev yapan ve ülkedeki ateşkes çabalarını engellemekle suçlanan komutanlar da bulunuyor. Bu kapsamda Ulusal Savunma Kuvvetleri Komutanı Fadi Sakr ve 4. Tümen 42. Tugay Komutanı Tuğgeneral Giyas Daleh’in yanı sıra İran’ın destek verdiği “Kaplan” lakaplı Suheyl Hasan’ın öncülüğündeki El-Haydar Alayı Komutanı Samir İsmail de yaptırım listesinde yer aldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada adı geçen komutanlar için şu ifadeler yer aldı:

“Suriye ordusundaki bu üst düzey yetkililer çocukları varil bombalarıyla öldürdüler. Guta örneğinde olduğu gibi yerleşim yerlerini kimyasal silah kullanarak hedef aldılar, vatandaşı koruma sözü veren ordu ile vatandaşlar arasındaki toplumsal sözleşmeyi bozdular.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)