BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den dev teknoloji şirketine yaptırım kararı----

ABD’den dev teknoloji şirketine yaptırım kararı

ABD’den dev teknoloji şirketine yaptırım kararı
15 Aralık 2021 - 08:23 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, Çin yönetiminin Uygur Türklerine uygulanan şiddet ve baskısını gündeme getirerek 8 Çin şirketine yaptırım kararı aldı. Yaptırım uygulanan şirketler arasında dünyanın önde gelen drone üreticisi DJI da bulunuyor.

Son dönemde gerilimin arttığı ABD-Çin hattında sıcak bir gelişme yaşandı…

ABD Hazine Bakanlığı, Çin’in Uygur Türklerine baskısı ve şiddeti dolayısıyla 8 Çin şirketine daha yaptırım kararı almaya hazırlandığını duyurdu.

İngiliz Financial Times’ın haberinde ABD Hazine Bakanlığı’nın Çin’in Uygur Türklerini izleme ve takip sistemine destek verdiği gerekçesiyle Türkiye’de de satılan DJI isimli drone markası ile birlikte diğer şirketlere yaptırım kararı aldığı aktarıldı.

Financial Times’a konuşan iki kişi, “Çin askeri endüstri şirketlerine yönelik” alınan kararın bugün açıklanacağını da aktardı. Öte yandan ABD’nin yatırımcılara 60 Çin şirketinin hisselerinin alınmasına yasak getirdiği de belirtildi.

ABD, son dönemde Uygur Türklerine uygulanan zulüm, baskı ve şiddet dolayısıyla Çin’i karşısına almış ve birçok şirkete yaptırım kararı alarak, gelecek yıl düzenlenecek Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’nı diplomatik olarak boykot edeceklerini açıklamıştı.

Ölümcül kaza sonrası Tesla araçlar devre dışı

 

Marmara için kar yağışı uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)