BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’deki kanlı saldırıyı DAEŞ üstlendi----

ABD’deki kanlı saldırıyı DAEŞ üstlendi

ABD’deki kanlı saldırıyı DAEŞ üstlendi
12 Haziran 2016 - 22:24 www.finansgundem.com

ABD'de 53 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı DAEŞ üstlendi. Obama, "Bu bir nefret eylemi, bir terör eylemidir" dedi.

ABD'nin Florida Eyaleti'nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırıda 53 civarında kişinin hayatını  kaybettiği, 40'tan fazla kişinin yaralandığı bildirildi. ABD Federal Soruşturma  Bürosu (FBI) terör saldırısı şüphesiyle soruşturma başlattı. 

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, düzenlediği basın toplantısında,  olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02:02'de (TSİ 09:02)    silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve  05:00 civarında SWAT (Özel Silahlar ve Taktikler Birimi) timinin operasyon  başlatmasının ardından silahlı saldırgan dahil yaklaşık 53 kişinin öldüğünü  bildirdi.

Mina, 53 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve olayda 30 civarında  kişinin kurtarıldığını belirtti.

Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer ise "Bu gece toplumumuz korkunç  bir suça şahitlik etti. Bu toplumumuza kalıcı etki yapacak. Toplumumuz güçlüdür.  Bunu atlatmak için birbirimize yardımcı olmalıyız" dedi.

FBI'in olayın "terör saldırısı" olduğu şüphesiyle soruşturma  başlattığı bildirildi.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı gece kulübü saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlendi.
 
Florida'daki gay kulübüne saldırı düzenleyen kişinin Afgan asıllı Florida doğumlu Amerikan vatandaşı Omar Mateen olduğu açıklanmıştı. Omar'ın saldırıdan hemen önce 911'i arayarak terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini söylediği Amerikalı yetkililer tarafından açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından ise DAEŞ'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğunun üstlenildiği bildirildi.

 SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Özel Silahlar ve Taktikler Birimi’nin (SWAT) başlattığı operasyonda  saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiğini bildiren Dyer, saldırganın,  Fort Pierce kentinden 29 yaşındaki Ömer Metin olduğunu kaydetti.

Yetkililer, Afganistan uyruklu Metin’in ABD vatandaşı olduğunu  düşündüklerini bildirdi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Pulse Club adlı eşcinsellerin  gittiği gece kulübünde saldırı düzenleyen 29 yaşındaki Ömer Metin, olaydan önce  911’i arayarak DAEŞ’e bağlılığını dile getirdi.

OBAMA'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Barack Obama da saldırıya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"FBI saldırıyı bir terör saldırısı olarak soruşturmaktadır. her türlü çabanın gösterilmesi için terör bağlantısı varsa ortaya çıkarılması emrini verdim. Bu Amerika'nın herhangi bir yerinde gerçekleşebilirdi. Orlando'nun yanında olacağız.
Güvenlik güçlerimiz her gün hayatlarını tehlikeye atarak bu fedekarlıkları yapıyor. Bu tüm Amerika ve eşcinsel toplum için üzücü bir gün. Burada saldırgan insanların dostlarıyla bir araya gelmeyi seçtiği bir gece kulübüne saldırdı. Burası sadece bir gece kulübü değil bir dayanışma merkeziydi.

Bu saldırı kim olursa olsun, etnik kimliği, cinsel tercihi, dini ne olursa olsun terörün tüm halkı hedef aldığını bize göstermiştir. Bu saldırı ABD tarihindeki en büyük katliam olarak tarihe geçti. Bu olayda bir saldırganın, okulda olsun ya da bir tapınak olsun ya da gece kulübünde olsun buradaki insanları katledebilmek için silah almasının ne kadar kolay olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu konuda engelleyici bir karar almamak hiçbir şey yapmamakla eş değerdir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)