BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de uçuş iptallerinde rekor----

ABD'de uçuş iptallerinde rekor

ABD'de uçuş iptallerinde rekor
02 Ocak 2022 - 18:38 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgını ve kötü hava koşullarının da etkisiyle ABD'de yılın ilk gününde 2,700’den fazla uçuş iptal edildi. Dünya genelinde iptallerin 4,400’den fazla olduğu belirtiliyor.

ABD'de korona virüs salgını ve kötü hava koşulları yılın ilk gününde 2,700’den fazla uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Dünya genelinde iptallerin 4400’den fazla olduğu belirtiliyor.

Havayolu şirketleri korona virüse yakalanan mürettebatın karantinaya alınması nedeniyle çalışan sıkıntısı yaşıyor.

Sadece salgın değil, Amerika’nın orta kesimlerini vuran kar yağışı da uçuşların iptal olmasında etken. İptallerin 1000’den fazlası Chicago kaynaklı. Kentte etkili olan kar yağışının da iptallerde önemli etkisi var. Pazar günü Noel tatilinden geri dönüşlerin olacağı düşünülerek daha fazla uçuşun iptal edilebileceği kaydediliyor. 24 Aralık’tan bu yana Amerika’da 12 binden fazla uçuş iptal edildi.

Havayolu şirketleri ekstra ücret ödeyerek sıkıntılı süreci aşmaya çalışıyor ancak sendikalar çalışanların korona virüse yakalanmaktan ya da kızgın yolcularla ilgilenmek zorunda kalmaktan endişe ettiklerini belirtiyor.

Şarkül Avsat'ın haberine göre havayolu yerine yolculuk etmek için karayolunu seçenleri de zorluklar bekliyor. Yetkililer ülkenin ortabatı kesiminde yoğun yağmur ve kar yağışının yolları kaygan hale getirebileceğini ve görüş mesafesini de düşürebileceğini kaydediyor.

Dünya genelindeki uçuş iptallerinin önemli bir kısmı Çin’den. Çin’de 700’den fazla uçuşun iptal edildiği belirtiliyor.

İngiltere'de hükümetten işyerlerine uyarı

 

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 825 bini aştı

 

Dünya genelinde iptal edilen uçuş sayısı 4 bin 700’e ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)